Home / Ειδήσεις / «Ανάσα» στη ζέστη με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

«Ανάσα» στη ζέστη με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα και αύριο

Γενικά καλός καιρός διαδέχεται τις μεγάλες ζέστες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που έκαναν την Αθήνα«καμίνι» κι έσπρωξαν το θερμόμετρο πάνω και από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ βαθμιαία στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 36 και κατά τόπους στα κεντρικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους έως τους 37 βαθμούς Κελσίου, το ίδιο και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Ένα βαθμό χαμηλότερη, έως τους 36 θα είναι η θερμοκρασία στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 23 έως 35 και τοπικά στα βόρεια έως 37 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κίνδυνος είναι υψηλός για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)

160621

Πηγή: newsbeast.gr

About Vassilis Batzis