Υπογράφηκε χθες Τρίτη η δωρεά από την Ελλάδα στην Αλβανία ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ανοικοδομηθεί επαγγελματικό σχολείο, στο συγκρότημα «5η Μαΐου», στα Τίρανα.

Συμβολή της Ελλάδας

Τη συμφωνία, η οποία αποτελεί συμβολή της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό που έπληξε την Αλβανία τον Νοέμβριο του 2019, υπέγραψαν ο αλβανός υπουργός Ανοικοδόμησης Αρμπέν Αχμετάι και η ελληνίδα πρεσβευτής στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου.

Στις δηλώσεις της, η κα Φιλιππίδου τόνισε: «Θα υπογράψουμε σήμερα μαζί με τον υπουργό για την Ανοικοδόμηση, κ. Αρμπέν Αχμετάι, τη συμφωνία για τη δωρεά από την Ελλάδα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία είχαμε ανακοινώσει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών Together for Albania, που έγινε στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Φεβρουάριο».

«Είναι μια ακόμη απόδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και των λαών μας και της συμπαράστασης του ενός προς τον άλλο, όταν υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης» τόνισε η κα Φιλιππίδου.

«Αμεση ανταπόκριση»

«Αυτή η δωρεά έρχεται να προστεθεί στην άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και στην αυθόρμητη αλληλεγγύη που έδειξαν ο ελληνικός λαός και οι αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, ήδη από τις πρώτες δύσκολες ώρες, μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019» πρόσθεσε η ελληνίδα πρεσβευτής.

«Χαιρόμαστε που προχωρούν τα έργα ανοικοδόμησης και που θα συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σημαντικό και μοντέρνο πρόγραμμα, όπως είναι η ανοικοδόμηση ενός επαγγελματικού σχολείου στο συγκρότημα “5η Μαΐου” στα Τίρανα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα ανοίξει και άλλες οδούς συνεργασίας σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης» κατέληξε.

Πηγή: shqiptarja.com, himara.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο