Home / Ελλάδα / Ακόμα και επ’ αόριστον κλείσιμο δρόμων εξετάζουν οι αγρότες

Ακόμα και επ’ αόριστον κλείσιμο δρόμων εξετάζουν οι αγρότες

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το επ’ αόριστον κλείσιμο εθνικών οδών, αφήνουν οι αγρότες, που αποφασίζουν αυτήν την ώρα σε σύσκεψη στα Τέμπη το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έναντι στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών με συμμετοχή εκπροσώπων από τους άλλους κλάδους που θίγονται, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι κτηνοτρόφοι.

Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου έως ότου ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Στα υπόλοιπα μπλόκα, οι αγρότες κλείνουν το εθνικό δίκτυο όπου γίνονται κινητοποίησες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλείνουν και οι παράδρομοι, χωρίς να έχει προσδιοριστεί τι ώρα θα ανοίξουν.

Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να παρατείνουν για μία ακόμα εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, την αποχή από τα καθήκοντά τους.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/305063/akoma-kai-ep-aoriston-kleisimo-dromon-exetazoun-oi-agrotes/#ixzz3y4rAzkBb
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati