Home / Περιβάλλον / «Αιωνόβιες ταξιδιώτισσες»: Δύο ελιές 150 και 500 ετών από την Αχαΐα στον δήμο Αγίου Δημητρίου

«Αιωνόβιες ταξιδιώτισσες»: Δύο ελιές 150 και 500 ετών από την Αχαΐα στον δήμο Αγίου Δημητρίου

Δύο ελιές, η πρώτη 150 ετών και η δεύτερη 500 ετών, θα συνεχίσουν τον αιωνόβιο βίο τους στον Άγιο Δημήτριο. Πρόκειται για δέντρα, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στην περιοχή της Αχαΐας, όμως η ΕΡΓΟΣΕ δεν θέλησε να τα κόψει και να τα καταστρέψει. Πάντα πριν ξεριζώσει αιωνόβια δέντρα, καλεί τους δήμους κυρίως των αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή τους.

Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης, που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε αιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε τα κατάλληλα σημεία κι έτσι η ΕΡΓΟΣΕ τα έφερε στην Αττική για να γίνει η μεταφύτευσή τους.

Η μεταφύτευση έγινε παρουσία της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αναπαύσεως η πρώτη και στην πλατεία Αγησιλάου η δεύτερη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μετακινηθούν και να μεταφυτευτούν στον Άγιο Δημήτριο ακόμη πέντε αιωνόβιες ελιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr