Home / Οικονομία / Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στη χώρα ο Μ. Τσαμάζ

Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στη χώρα ο Μ. Τσαμάζ

Αισιόδοξος για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ  Μιχάλης Τσαμάζ. Όπως είπε, «είμαι αισιόδοξος για τις εξελίξεις, πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και θα βγούμε από τη διελκυστίνδα που βρισκόμαστε».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την πορεία και τους στόχους της επιχείρησης για το 2015, ο επικεφαλής του ΟΤΕ δήλωσε ότι οι επενδύσεις του Οργανισμού, οι οποίες κυρίως αφορούν τα δίκτυα νέας γενιάς, συνεχίζονται κανονικά με την εκτέλεση του επενδυτικού πλάνου των 2 δισ. ευρώ για την τρέχουσα τετραετία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, αν ο ΟΤΕ δεν έθετε στόχο να καλύψει τις απαιτήσεις της Ψηφιακής Ατζέντας, η χώρα δεν θα τους κάλυπτε. Για την τρέχουσα χρονιά στόχος είναι πληθυσμιακή κάλυψη 40% στο VDSL και 80% στο 4G.

Σύμφωνα επίσης με όσα είπε, η εθελουσία έξοδος εργαζομένων είναι επιτυχής, θα αποχωρήσουν περί τα 800 άτομα (από 700 που ήταν η αρχική εκτίμηση) και το κόστος θα διαμορφωθεί σε 110 εκατ. ευρώ, ενώ θα γίνουν περίπου 300 νέες προσλήψεις κυρίως σε τεχνικούς και πωλητές.

Σχετικά με το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη NOVA, ο επικεφαλής του Οργανισμού είπε ότι πρόκειται για θέμα που χρειάζεται να επαναξιολογηθεί καθώς οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί.

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/963559/aisiodoksos-gia-tis-ekselikseis-sti-xora-o-m-tsamaz

About admin