Home / Διατροφή / Αβοκάντο και κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Αβοκάντο και κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» υποστήριζε ο Ιπποκράτης, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης για την υγεία του ανθρώπου.

Αρκετούς αιώνες μετά δύο Κρητικοί αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο και απέδειξαν πως το μυστικό για να θωρακίσουμε την υγεία μας δεν είναι κρυμμένο σε φάρμακα αλλά σε ένα βαζάκι….

Παστεριώνοντας τον καρπό του βουτυρό-δέντρου, και δίνοντας του άρωμα και γεύση Μεσογειακής διατροφής, μετέτρεψαν το φρούτο που «γεννήθηκε» στο Μεξικό, από ένα άνοστο προϊόν σε ένα απαραίτητο συστατικό για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Μανώλης Λεράκης και ο Ανδρέας Καραγιάννης

Αριστερά Μανώλης Λεράκης Ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής αβοκάντο. Κέντρο Ανδρέας Καραγιάννης Εκπρόσωπος Εταιρίας AVOEL Βόρειας Ελλάδος. Δεξιά Πολυχρόνης Δαμαλάς Chef

Ο Μανώλης Λεράκης και ο Ανδρέας Καραγιάννης με καταγωγή τα Χανιά Κρήτης δημιούργησαν τρία εξαιρετικής διατροφικής αξίας συνοδευτικά (dip) όπως

Το Αβοκάντο με Μυρωδικά & Λεμόνι το οποίο συνοδεύει ψαρικά, ζυμαρικά, σαλάτα, σάντουιτς λαχανικών & οστρακοειδή. Περιέχει Αβοκάντο με Κρητικά μυρωδικά, εσπεριδοειδή και φυσικά αντιοξειδωτικά.

Το Αβοκάντο με Φέτα & Ελιά το οποίο χρησιμοποιείται με πατατάκια-νάτσος και μπύρα, συνοδεύοντας κρεατικά, λουκάνικα, στο φαγητό κατσαρόλας (κυρίως κρέας), ή σε σάντουιτς.

Το Αβοκάντο με Σοκολάτα (Υγείας) όπου είναι ένα φυτικό – σοκολατένιο άλειμμα φρυγανιάς (με σοκολάτα υγείας), κρέπας, βάφλας ή γλυκών και υποκαθιστά με τον πλέον υγιεινό τρόπο προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από σκόνες και όχι φυτικές πρώτες ύλες.

Οι μοναδικές ξεχωριστές γεύσεις και η ποιότητα που διαθέτουν ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους τα συγκεκριμένα προϊόντα, έχουν γίνει η πρώτη επιλογή του κάθε καταναλωτή.

Το αβοκάντο, είναι από τα λίγα φρούτα που περιέχει λιπαρές ουσίες. Αυτές, όμως ανήκουν στην ομάδα του «καλού» λίπους, προσφέροντας ποικίλα οφέλη για τον οργανισμό. Μειώνουν την κακή χοληστερίνη, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν ασπίδα προστασίας των ματιών, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες αλλά και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού.

Τα οφέλη του αβοκάντο είναι πάρα πολλά! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Περιέχει ολεϊκό οξύ, λουτεΐνη & τοκοφερόλες, που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, παρέχει προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού και συμβάλλει κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Έχοντας μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύει τον άνθρωπο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Η συνδυαστική επίδραση των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο αβοκάντο, προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη και βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη. Βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση φλεγμονών της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και λόγω των καλών ακόρεστων λιπαρών ρυθμίζουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Τα προϊόντα αβοκάντο δεν είναι παχυντικά, αλλά πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, τουμεταβολισμού, στην ορμονική ισορροπία, στην ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Πώς είναι δυνατόν μια τροφή πλούσια σε λίπος να διατηρεί τόσο καλές σχέσεις με τον οργανισμό μας; Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα…. Και για αυτό συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας.

 

 

About admin