Home / Ειδήσεις / Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

Ένα όμορφο Σαββατοκύριακο έχουμε μπροστά μας για σύντομες φθινοπωρινές εξορμήσεις. Αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στις περισσότερες περιοχές, ενώ οι βροχές θα απουσιάζουν από το καιρικό τοπίο και τις δύο ημέρες.

Το Σάββατο ηλιοφάνεια θα επικρατεί από το πρωί σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι αίθριος και για το υπόλοιπο της ημέρας, στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται μέσα στη μέρα στα δυτικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα, όπου και η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πολύ μικρή άνοδο, θα πλησιάσει στα δυτικά τους 23-25 βαθμούς, 26-27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 25-27 βαθμούς Κελσίου θα φτάσουν οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο αργά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στα βόρεια μεταβλητοί 2-4, και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, που στα Δωδεκάνησα θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία από 15-26 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές που θα στραφούν το απόγευμα σε νότιους μέχρι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα και ένα πέρασμα από τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 12-24 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες και θα εξασθενήσουν.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αργά το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, προσεγγίζοντας το μεσημέρι τους 25-27 βαθμούς, με ανέμους στα πελάγη 3-4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές στα δυτικά, οι οποίες αργά το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Πιο τοπικές και σύντομες βροχοπτώσεις αναμένονται στη Μακεδονία κα τη Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει και πάλι τους 25-27 βαθμούς και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7-8, στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Πηγή

About ingr