Home / Ειδήσεις / Ίμια: Βίντεο-ντοκουμέντο από τουρκική προκλητικότητα- Μαρτυρία ψαρά στον ΣΚΑΪ

Ίμια: Βίντεο-ντοκουμέντο από τουρκική προκλητικότητα- Μαρτυρία ψαρά στον ΣΚΑΪ

“Πενηντάρι. Να και οι σφαίρες. Έτοιμοι είναι.” 
Τουρκοι λιμενικοί οπλίζουν τα 50άρια πολυβόλα και τα γεμίζουν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό. 

Είναι λίγο μετά τις 10:20 το πρωί ανήμερα των Θεοφανείων. Οι Τούρκοι έχουν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενοχλούν- για ακόμη μία φορά τον τελευταίο ένα μήνα- τους Έλληνες ψαράδες. Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περικυκλώνουν τα ελληνικά αλιευτικά. 

“Τώρα τι κάνει να μας πνίξει θέλει;”

Τα τουρκικά σκάφη περνούν ξυστά από τα ελληνικά αλιευτικά, προκαλώντας έντονες αναταράξεις απο τα απόνερα. Οι Έλληνες ψαράδες παραμένουν ψύχραιμοι. 

Την ίδια ημέρα, ένα τουρκικό σκάφος χτύπησε ένα από τα ελληνικά πλοία του λιμενικού προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. 
Ένας από τους ψαράδες μιλάει στον ΣΚΑΙ και περιγράφει τον τρόπο με το οποίο τους παρενόχλησε για αρκετή ώρα το λιμενικο της Τουρκίας. 

“Προχθές πάλι ήρθανε που ήτανε μπονάτσα και βάλανε μπαλόνια και έπεσαν πάνω στο καΐκι μου. Ήταν το δικό μας εκεί πέρα κάνανε πάλι τις βόλτες τους καμία ώρα, ηρεμούσαν” αναφέρει ο ψαράς Μιχάλης Παπαθωμάς. 

Η τουρκική προκλητικότητα, ιδιαίτερα στη “μάχη της τσιπούρας” είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σύμφωνα με το Λιμενικό αλλά και τους ψαράδες που είναι καθημερινά στην περιοχή. 

“Δημ: Σας παρενοχλούν δηλαδή καθημερινά; 

Ναι καθημερινά είναι η παρενόχληση. Κάθε μέρα είναι. Εκεί που τον βλέπεις ήσυχο καμία ώρα δύο εκεί τρελαίνεται και αρχίζει πάλι το πανηγύρι. Έχει τώρα 20 μέρες ένας μήνας πόσο είναι η ιστορία. 

Δημ: Σχεδόν κάθε μέρα το κάνουν αυτό;

Κάθε μέρα, κάθε μέρα είναι.”

Στην Κρήτη έφτασε το πρωί της Κυριακής ιστιοφόρο της Τουρκίας. Το σκάφος έφτασε στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό επέβαιναν τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και τα παιδιά τους, οι οποίοι δήλωσαν “Γκιουλενιστές” και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr