Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / «Έφυγε» ο θρύλος του Θρύλου

«Έφυγε» ο θρύλος του Θρύλου

Απεβίωσε στα 78 του ο Γιάννης Μεϊμάρης, που αγωνίστηκε επτά χρόνια στον Ολυμπιακό κατακτώντας μαζί του κι ένα πρωτάθλημα και όντας μέλος στην ομάδα που έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ένας άνθρωπος που σημάδεψε την ιστορία του Ολυμπιακού δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Γιάννη Μεϊμάρη, που απεβίωσε στα 78 του χρόνια.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» από το 1955 μέχρι το 1962 κατακτώντας με την ομάδα το πρωτάθλημα του 1960. Μάλιστα, στις 23 Νοεμβρίου του 1960 είχε λάβει μέρος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού, την ήττα με 72-41 από τη Γαλατάσαραϊ. Μάλιστα πρόσφατα είχε τιμηθεί από την ΚΑΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 500 ευρωπαϊκών αγώνων για το σύλλογο.

inner

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Φτωχότερη η οικογένεια του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός είναι από το πρωί της Τρίτης (20/10) φτωχότερος μιας και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ομάδας, Γιάννης Μεϊμάρης.

Σύσσωμη η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Μεϊμάρη. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (21/10) στις 13:00 στο τρίτο νεκροταφείο Νίκαιας.

Ο Γιάννης Μεϊμάρης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1955 έως και το 1962 κατακτώντας μάλιστα με τη φανέλα του Θρύλου ένα πρωτάθλημα Ελλάδος».

 πηγή sport fm

About m bonsu