Home / Ειδήσεις / «Έφυγε» ο Βασίλης Μούρτης

«Έφυγε» ο Βασίλης Μούρτης

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Μούρτη ο οποίος έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή.

Ο συνάδελφος Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ. Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπαίνει από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.
Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάσσεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάζεται και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη.
Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη.
Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί μεθαύριο.

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
«Θα μας λείψει ως φίλος και ως δημοσιογράφος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για «τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη, ενός ανθρώπου με πολύχρονη προσφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης».
«Με ανήσυχο πνεύμα, δυναμική φωνή και ευθύβολη γραφή κάλυψε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση και με την οποία το Κίνημα, εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του».

Δήλωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ
«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, ενός συνεπούς επαγγελματία στο χώρο του Τύπου και ιδιαίτερα αγαπητού στους συναδέλφους του. Για όσους τον γνώρισαν από κοντά, θα τους λείψει το χαμόγελό του και η συγκαταβατικότητά του.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

πηγή απε μπε

About m bonsu