Home / Αθλητισμός / Έρχεται με ρεκόρ στην Τούμπα ο Ομπαμεγιάνγκ

Έρχεται με ρεκόρ στην Τούμπα ο Ομπαμεγιάνγκ

Γεννηθείς στη Λαβάλ της Γαλλίας αλλά διεθνής με την εθνική ομάδα της Γκαμπόν, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ, με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ, ων ο μοναδικός που καταφέρνει να βρει αντίπαλα δίχτυα και στις έξι πρώτες αγωνιστικές, στην ιστορία της Bundesliga.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος επιθετικός της προσεχής αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, Ντόρτμουντ, έχει σκοράρει κόντρα στη Γκλάντμπαχ (15/8), Ίνγκολσταντ (23/8), Χέρτα (30/8), Ανόβερο (12/9, 2 γκολ), Λεβερκούζεν (20/9) και Χόφενχαϊμ (23/9) για 1η, 2η, 3η, 4η, 5η και 6η αγωνιστική της Bundesliga, αντίστοιχα.

Ουσιαστικά, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, στην 53χρονη ιστορία της Bundesliga, που καταφέρνει να σκοράρει σε καθένα από πρώτα έξι ματς μιας σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Σ’ αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι βρήκε δίχτυα και στα δύο τελευταία ματς της περυσινής σεζόν του γερμανικού πρωταθλήματος, κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (16/5) και Βέρντερ Βρέμης (23/5). Δέκα στη σειρά, δηλαδή.

Ο διεθνής Γκαμπονέζος επιθετικός δεν έχει βρει δίχτυα τη φετινή σεζόν μόνο κόντρα στην Κρασνοντάρ (17/9), την Οντ Γκρένλαντ (27/9) και τη Βολφσμπέργκερ (30/7), όλα ματς για τα προκριματικά του Europa League.

Δεύτερος πίσω από τον Λεβαντόβσκι

Με τα επτά γκολ στην Bundesliga, τη φετινή σεζόν, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση με οκτώ γκολ.

Και ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ σε εννιά λεπτά, στη νίκη της Μπάγερν με 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ, αφήνοντας άφωνη όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο.

“Ζεστός” ενόψει ΠΑΟΚ

Επόμενη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Ντόρτμουντ είναι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την 1η Οκτωβρίου στις 22:05. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί το βασικό επιθετικό “όπλο” της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της.

Σίγουρα ο περιορισμός του, θα αποτελέσει το σημαντικότερο μέλημα του τεχνικού του “Δικεφάλου”, Ίγκορ Τούντορ, αλλά και επίκεντρο των υποδείξεων του, προς τους αμυντικούς.

Πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, για τους Γερμανούς μεσολαβεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντάρμσταντ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Bundesliga. Το ερώτημα είναι ένα: Θα σκοράρει για έβδομο συνεχόμενο ματς του γερμανικού πρωταθλήματος;

Screenshot_1

ΠΗΓΗ

About gus_maverick