Home / Ειδήσεις / Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Προσαγωγές και χρήση χημικών (pics, vid)

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Προσαγωγές και χρήση χημικών (pics, vid)

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού με «αύρα» προχώρησε η αστυνομία λίγο μετά τις 14.30 προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση περίπου 1.500 μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα του Δημήτρη Κουτσούμπα που βρίσκεται στο σημείο για να γίνει πορεία απαντώντας στον γγ του ΚΚΕ ότι είναι παράνομο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 14.00, με ένταση στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, όταν ομάδα ατόμων βγήκαν αιφνιδιαστικά από τα στενά της περιοχής και σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να κινηθούν ανοδικά προς το Σύνταγμα. Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ έγιναν τουλάχιστον 7 προσαγωγές.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Καταγγέλλει ότι τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί και πως προπηλακίστηκαν και βουλευτές του ΚΚΕ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Παφίλη να δείχνει ότι έχει σκιστεί το πουκάμισό του.
 

Φωτογραφία τραυματισμένου διαδηλωτή δημοσίευσε και το πρακτορείο Intime News.

 

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr