Home / Διεθνή / Ένταση στην Αδριανούπολη όπου παραμένουν χιλιάδες μετανάστες

Ένταση στην Αδριανούπολη όπου παραμένουν χιλιάδες μετανάστες

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύροι πρόσφυγες, παραμένουν σήμερα εντός της Αδριανούπολης και στα περίχωρα της πόλης (βορειοδυτικά) με την ελπίδα να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να συναντήσει από ώρα σε ώρα εκπροσώπους των μεταναστών με την ελπίδα ότι θα διευθετηθεί η κατάσταση που εκτυλίσσεται στην περιοχή από την Τρίτη.

Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί για χθες Παρασκευή ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού.

Τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν κατασκηνώσει υπό δυσχερείς συνθήκες κάτω από τον ήλιο σε αυτοσχέδια καταλύματα κατά μήκος του δρόμου, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Οι αστυνομικοί τους εμποδίζουν να προχωρήσουν πεζή προς αυτήν την κατεύθυνση.Ένταση σημειώθηκε όταν μια ομάδα περίπου 300 ανθρώπων που φώναζε το σύνθημα «ανοίξτε τις πόρτες» στα αραβικά επιχείρησε να παραβιάσει κιγκλιδώματα της αστυνομίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να τους απωθούν χρησιμοποιώντας τα γκλομπ.

About m bonsu