O ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, φαίνεται να περνάει καλά ήδη από την αρχή του έτους.

Είναι επισήμως, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Πλέον, η καθαρή αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 209,3 δισεκατομμύρια δολάρια – η μεγαλύτερη καθαρή αξία που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι επόμενές του κινήσεις

Ο Μασκ αφού ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς – αφήνοντάς τον δεύτερο – με ανάρτησή του στο Twitter ζητά συμβουλές για το πως να διαχειριστεί από εδώ και στο εξής την τεράστια περιουσία του, σύμφωνα με το newmoney.

Στο μυαλό του Ceo της Tesla, βρίσκεται και η φιλανθρωπία. Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί ενεργά με το κομμάτι αυτό σε σύγκριση με άλλους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες.

Ο Μπέντζαμιν Σόσκης, ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης στο κέντρο μη κερδοσκοπικών οργανισμών και φιλανθρωπίας του Ινστιτούτου Urban υποστηρίζει πως:

«O Έλον Μασκ είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα στην φιλανθρωπία από ότι μέχρι τώρα».

Τι προτιμά

Ο Μάσκ επιθυμεί να επενδύσει τα χρήματα αυτά στην εξερεύνηση του διαστήματος. «Θα χρειαστούν τεράστια ποσά για να δημιουργηθεί η πρώτη πόλη στον Άρη», «θέλω να μπορώ να συνεισφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Ο Μπράιαν Μίτεντορφ, καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο που μελετά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, υποστηρίζει ότι ο Μασκ πρέπει να περιορίσει τις φιλοδοξίες που τρέφει για την καινοτομία.

«Μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί πλούσιοι είναι η επιθυμία τους να κάνουν καινοτόμα πράγματα και να ξεχωρίσουν. Πρέπει να βασιστούν και να επενδύσουν σε εκείνους που έχουν ήδη εμπειρία αλλά τους λείπουν τα κεφάλαια» υποστηρίζει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο