Home / Ειδήσεις / Έλλη Παπακωνσταντίνου: Βασανιστήριο η Επιτροπή για την ΕΡΤ

Έλλη Παπακωνσταντίνου: Βασανιστήριο η Επιτροπή για την ΕΡΤ

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου τα όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση των μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μία ανακριτική διαδικασία, για μένα προσβλητική, ένα βασανιστήριο».
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Έφτασα στα όρια των ψυχικών και σωματικών αντοχών μου και δεν πιστεύω πως υπήρχε ουσιαστικός λόγος για όλο αυτό. Δεν είχαμε καν αναλάβει, πόσω μάλλον επιτελέσει κάποιο έργο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρονικό όριο. Κάποια στιγμή ζαλίστηκα. Και από την ένταση κι επειδή δεν είχαμε φάει τίποτα».

Απαντώντας, δε, στις κατηγορίες της Ραχήλ Μακρή ότι είναι βαφτισιμιά του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, η κ. Παπακωνσταντίνου τις διέψευσε κατηγορηματικά: «Όχι. Το είπα και στην Επιτροπή, αλλά δεν μπορώ να πείσω πως δεν είμαι ελέφαντας. Απλώς έχει έρθει και έχει δει κάποιες παραστάσεις μου».

Η ίδια τόνισε πως δεν έχει εμπλακεί με την πολιτική, τον συνδικαλισμό ή το σύστημα και ως εκ τούτου, «ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα που προχώρησε η υποψηφιότητά μου. Συνήθως είναι δεδομένο ποια πρόσωπα προωθούνται».

Στο ερώτημα ποιο είναι το όραμά της για την ΕΡΤ, απάντησε: «Να γίνει το καλύτερο δίκτυο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ευρώπη», αλλά γι’ αυτό «πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι δομές» και οι εργαζόμενοι «να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, αλλά αυτοί που θα την ξαναχτίσουν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αν πιστέψουν, εμπνευστούν, βοηθήσουν τη διοίκηση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό» προσθέτει, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ότι «αν δω τα σκούρα, δεν θα συνδιαλλαγώ, θα παραιτηθώ. Και τα σκούρα, για μένα, σημαίνει επαφή με ένα σύστημα πολιτικό, με την ηθική του οποίου δεν συμφωνώ», σημείωσε – μεταξύ άλλων – η κ. Παπακωνσταντίνου.

πηγή tvxs

About m bonsu