Home / Ειδήσεις / Έκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα : Νίκη Τατάρ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα : Νίκη Τατάρ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, προηγείται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στα Κατεχόμενα. Αν και η τελική προσέλευση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ρεκόρ» ποσοστά αποχής.

Ειδικότερα, με ποσοστό 33,75% προηγείται ο Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό 27,82% στις «εκλογές» που διεξάγονται στα κατεχόμενα, για την εκλογή του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να είναι τρίτος στη σειρά με ποσοστό 21,75%

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.

Κανονικά στις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες των κρίσιμων εκλογών που διεξάγονται στη σκιά των Βαρωσίων και των καταγγελιών Ακινζί για τον Ερντογάν, με την Άγκυρα να προωθεί με κάθε μέσο τον δικό της υποψήφιο, τον ψευδό πρωθυπουργό Ερσιν Τατάρ, για χάρη του οποίου ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια.

Ρεκόρ αποχής

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 17:00 έφτασε στο 54,72%.

Αν και η τελική προσέλευση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ρεκόρ» ποσοστά αποχής.

Των σημερινών εκλογών προηγήθηκε η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού που έφερε η πολιτική κρίση λόγω της προκλητικής απόφασης του Τούρκου προέδρου να ανοίξει τα Βαρώσια. Μια ενέργεια που καταδικάζουν Κύπρος, Ελλάδα και Ε.Ε., και αναμένεται να συζητηθεί προσεχώς σε επίπεδο Ε.Ε.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία λαμβάνει όμως χώρα και εν μέσω των καταγγελιών του απερχόμενου Μουσταφά Ακιντζί για απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του από υπηρεσία που υπάγεται στον Ερντογάν.

Πηγή

About ingr