Home / Διασκέδαση / Έκδοση του Minecraft για σχολεία κυκλοφορεί η Microsoft

Έκδοση του Minecraft για σχολεία κυκλοφορεί η Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Minecraft, το Minecraft: Education Edition, το οποίο προορίζεται για χρήση σε σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το όραμα της Microsoft είναι να μπορούν τα παιδιά να επισκέπτονται, μέσα στο παιχνίδι, αληθινά ιστορικά μνημεία όπως, λόγου χάρη, τις Πυραμίδες της Γκίζας, την Πομπηία και αρχαίους ελληνικούς ναούς.

Αρχικά, το Minecraft: Education Edition δεν διαφέρει πολύ από το συμβατικό Minecraft, καθώς ενσωματώνει μερικά μόνο νέα χαρακτηριστικά.Συγκεκριμένα, έχει βελτιωθεί ο χάρτης του παιχνιδιού για να μπορούν να κατευθύνονται οι μαθητές με μεγαλύτερη ευκολία, οι καθηγητές μπορούν να καθορίσουν ποιοί πόροι θα είναι διαθέσιμοι στα παιδιά και επίσης, έχει προστεθεί κάμερα και λεύκωμα στο παιχνίδι, ώστε να μπορούν οι μαθητές να τραβάνε screenshots και να τα ταξινομούν, προκειμένου να θυμούνται που είχαν μείνει.

3

Η Microsoft υπογράμμισε ότι σκόπιμα δεν έχει πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές, καθώς επιθυμεί να παραμείνει παιχνίδι το Minecraft, που όμως θα έχει εκπαιδευτικές εφαρμογές. Η επιτυχία του Minecraft: Education Edition εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή των καθητητών. Συγκεκριμένα, η Microsoft δημιούργησε μια ιστοσελίδα, στην οποία οι καθηγητές θα μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακούς κόσμους και lesson plans που έχουν φτιάξει, προκειμένου να αξιοποιηθούν και από άλλους καθηγητές ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, η ίδια η Microsoft δεν σκοπεύει να κατασκευάσει ιστορικά μέρη στο Minecraft και lesson plans, επομένως όλα εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες αξιοποίησης του Minecraft στην εκπαίδευση αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους εξαγοράς του από τη Microsoft το 2014, η οποία επιθυμεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον εκπαιδευτικό χώρο, εξαιτίας φθηνών συσκευών όπως τα Chromebooks της Google.

3Το Minecraft: Education Edition θα κοστίζει $5 ανά μαθητή και, καθώς θα συνδέεται με το Microsoft account του, ο μαθητής θα μπορεί να το παίξει και από το σπίτι του. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2016.

About admin