Home / Βίντεο / Έβαλε ένα μωρό φώκια σε τσάντα για τα ψώνια και το πήγε σπίτι της… Μετά η μόνη λύση ήταν η ευθανασία

Έβαλε ένα μωρό φώκια σε τσάντα για τα ψώνια και το πήγε σπίτι της… Μετά η μόνη λύση ήταν η ευθανασία

Στην ευθανασία ενός νεογνού φώκιας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι υπεύθυνοι για τη προστασίας άγριας ζωής στην Ουάσινγκτον μετά την απερίσκεπτη απόφαση μας γυναίκας που βρήκε το μικρό θηλαστικό την παραλία, το έβαλε μέσα σε μια ανακυκλώσιμη τσάντα που χρησιμοποιείται για τα ψώνια και το πήγε σπίτι της.

Σύντομα όμως-αν και όχι αρκετά νωρίς- ανακάλυψε πως δεν είχε ιδέα τι να κάνει με το ανήμπορο και αδύναμο ζώο, όπως αναφέρει το National Oceanic Αnd Atmospheric West Coat Marine Mamal Standing Network.

marc myrsell westport aquarium via ap

Το περιστατικό αν και έγινε γνωστό πριν από τρεις ημέρες, σημειώθηκε τον Μάιο όταν η γυναίκα εντόπισε τη μικρή φώκια στην παραλία Westport στην Oυάσινγκτον και όπως ισχυρίζεται νόμιζε πως «κάποιος» το είχε εγκαταλείψει. «Όταν το πήρε σπίτι συνειδητοποίησε πως στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να το βοηθήσει ή πως να το φροντίσει» ανέφερε στο ABC News o υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΝΟΑΑ, Michael Milstein. «Στη συνέχεια κάλεσε στο Westport Aquarium (το τοπικό ενυδρείο) που διαθέτει ένα δίκτυο εθελοντών».

Η μικρή φώκια σύμφωνα με τον διευθυντή του Ενυδρείου όταν έφτασε στα χέρια τους ήταν μεν ακόμη ζωντανή αλλά έπεφτε συχνά σε λήθαργο. Τα συγκεκριμένα ζώα συνήθως αντιδρούν όταν κάποιος επιχειρεί να τα πλησιάσει και προσπαθούν να ξεφύγουν. Αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται πως δεν είχε τη δύναμη να το κάνει. «Όταν το παραλάβαμε για να το μεταφέρουμε στο κέντρο ήταν σαν να κουβαλούσαμε το σώμα ενός κοιμισμένου μωρού» ανάφερε ο Milstein.

H αρχική σκέψη ήταν φυσικά να φροντίσουν το ζώο και να το μεταφέρουν στην παραλία απ’ όπου το είχε απομακρύνει η γυναίκα. Δυστυχώς όμως όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι είχε πλέον μεσολαβήσει πολύς χρόνος και κρίσιμος για τη ζωή της μικρής φώκιας. Η δε κατάστασή της υγείας του ήταν τέτοια που ήταν εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα επιβίωνε και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως θα ήταν καλύτερα για το ίδιο το ζώο να του κάνουν ευθανασία ώστε τουλάχιστον να μην ταλαιπωρείται.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετική ανακοίνωση του ΝΟΑΑ με την επισήμανση-παράκληση προς τους πολίτες να μην παρενοχλούν άγρια ζώα και τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση περιστατικών όπως αυτό με την γυναίκα και την μικρή φώκια. Όπως τονίζεται, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολίτες όταν βλέπουν ένα θαλάσσιο θηλαστικό στην παραλία είναι να μην το πλησιάζουν, να μην προσπαθούν να τα βοηθήσουν αλλά να στέκονται σε μεγάλη απόσταση ενώ επισημαίνεται πως η παρενόχληση, σίτιση ή μετακίνηση τους έχει κριθεί παράνομη καθώς επιφέρει σοβαρό σοκ στα ζώα- συχνά μη αναστρέψιμο- ενώ επίσης οι φώκιες ταράζονται τόσο πολύ που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τ μικρά τους, τα οποία όμως δυσκολεύονται να ζήσουν χωρίς τη μητέρα τους.

dolphin

Σημειώνεται πως μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσε δημόσια κατακραυγή η απερισκεψία δεκάδων τουριστών σε παραλία της Αργεντινής να μαζευτούν γύρω από ένα μικρό δελφίνι που το κρατούσαν έξω από το νερό για να βγάλουν…selfies. To αποτέλεσμα βέβαια ήταν ο θάνατος του υπέροχου θαλάσσιου θηλαστικού.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis