Ο δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ ρωτήθηκε από έναν θεατή στην εκπομπή Full Circle για το πόσο χρονών ήταν όταν αποδέχτηκε ότι ήταν γκέι.

«Νομίζω ότι το αποδέχτηκα πραγματικά, όταν…»

«Νομίζω ότι το αποδέχτηκα πραγματικά. Και όχι μόνο το δέχτηκα, αλλά το αγκάλιασα πλήρως και ήρθα για να αγαπήσω πραγματικά το γεγονός ότι ήμουν ομοφυλόφιλος αμέσως μετά το κολέγιο», δήλωσε ο Cooper.

Ο Κούπερ δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να συμβιβαστεί με το να είναι ομοφυλόφιλος λόγω περιορισμών που αντιμετώπισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο Άντερσον σκέφτηκε να ενταχθεί στον στρατό, αλλά το 1982, ο αμερικανικός στρατός κήρυξε την ομοφυλοφιλία ως «ασυμβίβαστη με τη στρατιωτική θητεία». Ο Άντερσον ήθελε να ταξιδέψει, αλλά το να είσαι γκέι ήταν παράνομο σε ορισμένες χώρες.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μερικές πολιτείες στην Αμερική επέτρεψαν στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μένουν μαζί και να μοιράζονται το ίδιο νοικοκυριό, αλλά δεν τους επιτρεπόταν να παντρευτούν.

«Δεν ήταν αυτό που οραματίστηκα για τη ζωή μου», είπε. «Φαντάστηκα μια οικογένεια, έναν γάμο και όλα αυτά τα πράγματα που δεν ήταν δυνατά τότε.»

«Νομίζω ότι περίπου ένα χρόνο μετά το κολέγιο συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο ανησυχώντας για αυτό ή να εύχομαι να ήμουν άλλος», είπε ο Κούπερ. «Νομίζω ότι το να είμαι ομοφυλόφιλος είναι μια από τις ευλογίες της ζωής μου. Και με έκανε καλύτερο άτομο, με έκανε καλύτερο ρεπόρτερ.»

«Μου επέτρεψε να αγαπήσω τους ανθρώπους που έχω αγαπήσει και να έχω τη ζωή που είχα», είπε ο Κούπερ. «Έτσι είμαι πολύ ευλογημένος.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο