Home / Ειδήσεις / ”Άμεση κατάργηση της διάταξης, που αμνηστεύει από ευθύνες τραπεζίτες για δάνεια”

”Άμεση κατάργηση της διάταξης, που αμνηστεύει από ευθύνες τραπεζίτες για δάνεια”

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική διάταξη.
Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα διαφθοράς, γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν σταλεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα υποθέσεις για λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

«Η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά και πολλών έγκριτων συναδέλφων, γιατί στο Σύνταγμα ορίζεται ρητά ότι αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτε και δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει τη θέληση, και εγώ προσωπικά έχω επιφορτιστεί να δώσω τέλος στην αμνηστία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την πορεία ελέγχουν υποθέσεων διαφθοράς.

About m bonsu