Home / Ειδήσεις / Φωτιές και καταστρόφες από πρόσφυγες στη Χίο!

Φωτιές και καταστρόφες από πρόσφυγες στη Χίο!

Εξαγριωμένοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, προξενώντας επίσης μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα και καταστήματα γύρω από το χώρο φιλοξενίας.

Λιγό μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης (16/11), ομάδα μεταναστών λεηλάτησε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παιροντάς από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.

Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Μοιραία μέσα σε λίγα λέπτα ο καταυλισμός παραδόθηκε στις φλόγες, με το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Οι μετανάστες δεν περιορίστηκαν σε αύτες τις καταστροφές, καθώς στη παρούσια των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στο δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο, καταστρέφοντας 4 αυτοκίνητα και καταστήματα.

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί, όχι όμως και οι περίοικοι που έμειναν ξυπνιοί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

About Andreas Chondros