Home / Ειδήσεις / Τσακαλώτος: « Κινδυνεύουμε αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος»

Τσακαλώτος: « Κινδυνεύουμε αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Υπουργός Οικονομικών.

Έκλυση στους δανιστές να βρεθεί η χρυσή τομή για την αναδιάρθρωση του χρέους μεσα στις επόμενες εβδομάδες από το Ευθύμη Τσακαλώτο. Η συγκρεκιμένη χρονική περίοδος θεώρειται από τον υπουργό ως «η καλύτερη ευκαιρία που υπάρχει για να μπει τέλος στην επταετή κρίση της Ελλάδας».

Προειδοποίησε πως η κωλυσιεργία θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη το 2017, τονίζοντας πως οι επόμενες εβδομάδες παρέχουν μια σημαντική ευκαιρία στην ευρωζώνη για να δείξει ότι μπορεί να διορθώσει και όχι να αποφύγει τα προβλήματά της.

«Αν κλοτσήσουμε παρακάτω το τενεκεδάκι και πούμε ότι “θα αποφασίσουμε σε δύο χρόνια” για το πώς θα κάνουμε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, τότε οι επενδυτές θα αναβάλουν επίσης τις αποφάσεις τους για επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Τονίζει ακόμα ότι ενώ οι φωνές του λαϊκισμού αυξάνονται στην Ευρώπη, η ευρωζώνη θα επιζήσει μόνο αν καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να λύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. «Αν απλά αναβάλουμε τις πολιτικές αποφάσεις… τότε ο κόσμος θα πει ό,τι αυτό (σ.σ. η ευρωζώνη) δεν λειτουργεί» προσθέτει με νόημα.

Ο υπουργός Οικονομικών στην ίδια συνέντευξη εκφράζει την πίστη του ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017 στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την εφημερίδα να σημειώνει ότι αυτό θα γίνει πιο εύκολα αν το χρέος της Ελλάδας καταστεί βιώσιμο.

About Andreas Chondros