Home / Ειδήσεις / Τι δηλώνει το smartphone για την προσωπικότητά σας

Τι δηλώνει το smartphone για την προσωπικότητά σας

Η επιλογή ανάμεσα σε ένα iPhone και σε ένα smartphone Android αποκαλύπτει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας διαπίστωσαν ότι οι χρήστες iPhone είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι νέοι, γυναίκες και εξωστρεφείς, ενώ οι χρήστες του Android ήταν μεγαλύτεροι, πιο ειλικρινείς και πιο ευχάριστοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι χρήστες του Android δεν ενδιαφέρονταν τόσο για τον πλούτο και το κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ οι χρήστες του iPhone έβλεπαν το smartphone τους, ως σύμβολο κύρους.

Η μελέτη είναι η τελευταία που διερευνά πόσα πράγματα αποκαλύπτουν τα smartphones για την ταυτότητά μας.

Ένα άρθρο των New York Times έγραψε πρόσφατα ότι οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι τόσο σημαντικοί όσο οι αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης!

Και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ήταν σε θέση να μαντέψουν τον τρόπο ζωής ενός ατόμου – συμπεριλαμβανομένης της διατροφής του και των προορισμών που έχει επισκεφθεί – από ένα δείγμα του DNA του κατόχου με μια μπατονέτα από την οθόνη του smartphone του ατόμου.

Ο Heather Shaw, συν-επικεφαλής της μελέτης Λάνκαστερ, σχολίασε τα πορίσματα ως εξής: «Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τα smartphones έχουν γίνει μια μίνι ψηφιακή έκδοση του χρήστη».

πηγή : newmoney.gr

About Kostas Athanasoulis