Home / Ειδήσεις / Τα ανοιχτά μέτωπα στην ατζέντα του Eurogroup της 7ης Απριλίου

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ατζέντα του Eurogroup της 7ης Απριλίου

Για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου» θα ενημερωθούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών επικεντρώνονται στα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην ενέργεια, αλλά και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά» επισημαίνεται στην ημερήσια διάταξη.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τραπεζική ενοποίηση, η Κύπρος και οι επενδύσεις σε ανάπτυξη και απασχόληση είναι τα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Μάλτας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρούσες θα είναι η επικεφαλής του Ενιαίου μηχανισμού Εποπτείας (SSM), Nτανιέλ Νουί και η επικεφαλής του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης (SRB), Έλκε Κένιγκ.

About Andreas Chondros