Home / Ειδήσεις / Σε ιταλικά χέρια και οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας [;]

Σε ιταλικά χέρια και οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας [;]

Ενδιαφέρον για την εξαγορά των αστικών  συγκοινωνιών της Αθήνας έχουν δείξει Ιταλοί επενδύτες. Προκείται για τους Ιταλούς που είχαν αγοράσει τον περασμένο Ιούλιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Την είδηση μεταφέρει η «Ημερησία» η οποία στο ρεπορτάζ της παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστικές συγκοινωνίες με αγνώστους να βανδαλίζουν τα μηχανήματά της, τα ελλείμματα να αυξάνονται, τις βάρδιες λεωφορείων και τρόλεϊ να μειώνονται.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στην εξαγορά από τους ιταλικούς σιδηρόδρομους, υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής εταιρείας [Ferrovie Dello Stato Italiane (FS)] δηλώνει: «Σύμφωνα με το βιομηχανικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2017-2020, ο στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συγκοινωνιακού δικτύου, που θα συνδέει μεταξύ τους διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η FS θα μπορούσε να ενδιαφερθεί και να εξετάσει την είσοδό της στον συγκοινωνιακό τομέα της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας». «Ανάμεσα στις επόμενες υποψήφιες προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις είναι και οι δύο δημόσιοι συγκοινωνιακοί οργανισμοί της Αθήνας», τονίζει.

 

About Andreas Chondros