Home / Ειδήσεις / Ρεκόρ πώλησης για σκίτσο με τον Τεντέν – «Επιασε» 1,55 εκατ. ευρώ

Ρεκόρ πώλησης για σκίτσο με τον Τεντέν – «Επιασε» 1,55 εκατ. ευρώ

Tυπογραφική πλάκα από λεύκωμα με τις περιπέτειες του Tεντέν

Οι διαστάσεις είναι 50 εκ x 35 εκ, δουλεμένo με σινικό μελάνι από τον βέλγο σκιτσογράφο Ερζέ κι αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 700.000 και 900.000 ευρώ

Μια ιστορική τυπογραφική πλάκα που προέρχεται από το λεύκωμα «Αποστολή στη Σελήνη» (1954), το οποίο θεωρείται από πολλούς μία από τις δύο καλύτερες περιπέτειες του Τεντέν, πουλήθηκε σήμερα σε τιμή ρεκόρ 1,55 εκατ ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Η αυθεντική τυπογραφική πλάκα της «Αποστολής στη Σελήνη» ενώνει τον Τεντέν με τον πιστό του σκύλο Μιλού και τον καπετάνιο Χάντοκ. Οι ήρωες φορούν σκάφανδρο και εγκαταλείπουν τον διάσημο ερυθρόλευκο πύραυλο τους για να πατήσουν στο έδαφος της Σελήνης.

Οι διαστάσεις της είναι 50 εκ x 35 εκ, είναι δουλεμένη με σινικό μελάνι από τον βέλγο σκιτσογράφο Ερζέ κι αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 700.000 και 900.000 ευρώ.

Η πλάκα αυτή προστίθεται σε 20 σκίτσα σινικής μελάνης που έκανε ο Ερζέ για μια σειρά ευχετήριων καρτών που απεικονίζουν περιπέτειες του Τεν Τεν στο χιόνι, τα οποία διατέθηκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial.

Μία άλλη τυπογραφική πλάκα από το ίδιο λεύκωμα θα βγει στο σφυρί σήμερα από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στο Παρίσι.

Σε αντίθεση με εκείνη που πουλήθηκε από τον οίκο Artcurial, σε αυτή που θα δημοπρατηθεί από τον Christie’s δεν φαίνεται ούτε ο Τεντέν, ούτε κάποιος από τους άλλους χαρακτήρες. Είναι επίσης σινικής μελάνης, διαστάσεων 37 Χ 51 εκ κι αναμένεται να πουληθεί από 350.000 ως 400.000 ευρώ.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis