Home / Αθλητισμός / Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 87-84: Μεγάλη εμφάνιση και… τζάμπα ήττα στο φινάλε!

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 87-84: Μεγάλη εμφάνιση και… τζάμπα ήττα στο φινάλε!

Euroleague

Όπως και στη Μόσχα έτσι και στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στις λεπτομέρειες – Από ωραίος, μοιραίος ο Φελντέιν που έκανε λάθος στα 30” και στη συνέχεια έχασε ένα σίγουρο ριμπάουντ στην άμυνα στερώντας από τον ΠΑΟ την δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη – Φόβοι ότι ο Γκιστ θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού

Δύο λάθη από τον Τζέιμς Φελντέιν που έκανε το παιχνίδι της ζωής του στοίχισαν τη νίκη από τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη, καθώς κάτι ανάλογο έκανε κι ο Σέρχιο Γιουλ που σταμάτησε στους 3ο πόντους!

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες κι επιστρέφουν για το «αιώνιο» ντέρμπι με ένα μεγάλο πονοκέφαλο! Ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου κι αποχώρησε με τη βοήθεια των Σίγκλεντον και Λούντζη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ και με απίστευτο ξεκίνημα έξω από τα 6,75μ. κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά.

Ο Φελντέιν με 3/3 τρίποντα μετά τη λάθος πάσα του Ντόντιτς στον Καλάθι έκανε double score (6-12 στο 5′). Η Ρεάλ βρήκε λύσεις και μετά από την τεχνική ποινή και το φάουλ του Μποχωρίδη ο Γιουλ μείωσε στον πόντο (21-22 στο 9′).

Οι «πράσινοι» σκόραραν τόσο από κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, αν και το πρόβλημά τους ήταν πως οι παίκτες τους φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ. 8 σερί πόντοι από τον Γιουλ αρχικά για το 40-38 στο 17′ κι έπειτα 8 προσωπικοί πόντοι από τον Τόμπκινς δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιβάλουν τον ρυθμό τους (53-50).

Οι γηπεδούχοι σίγουρα είχαν περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, αν σκεφτεί κανείς πως στο πρώτο ημίχρονο ο Πάμπλο Λάσο δεν χρησιμοποίησε μόνο τον Αντρές Νοτσιόνι και είχε ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ είχε στον πάγκο τους Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Μποχωρίδη.

Η συνέχεια βρήκε τη Ρεάλ να κάνει δύο airball επιθέσεις και τον Παναθηναϊκό να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ με σερί 6-0 (53-56 στο 22′). Ένα τρίποντο του Ράντολφ από τη γωνία και το επιθετικό κρεσέντο του Σέρχιο Γιουλ με 10 σερί πόντους όχι μόνο κράτησε τη Ρεάλ, αλλά της έδωσε ξανά το προβάδισμα για το 66-64 στο 34′.Ο Μπουρούσης μπορεί να έδωσε αρκετές «μάχες», αλλά (3/10δίπ. στο 30′) έχασε αρκετά καλάθια, την ώρα που ο Γιουλ ήταν ασταμάτητος και με 12 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο επέτρεψε στη Ρεάλ να κλείσει το δεκάλεπτο στο +4 (72-68).

Με τον Τζέιμς Γκιστ να βγαίνει εκτός υποβασταζόμενος με τραυματισμό ο Παναθηναϊκός έδειξε πεισμωμένος. Τάπα του Φελντέιν στον Ρούντι, καλάθι ο Μπουρούσης, νέο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (75-76 στο 34′) κι όλα κρίθηκαν στο τέλος!

Το μεγάλο τρίποντο του Φελντέιν μπήκε (84-84 στα -1’06”), αλλά ήρθαν δύο απανωτά κρίσιμα λάθη του Φελντέιν που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να φύγει με τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84

About Kostas Athanasoulis