Home / Βίντεο / Νέα Ζηλανδία: Έκαψε ολόκληρο νησί προκειμένου να την εντοπίσουν

Νέα Ζηλανδία: Έκαψε ολόκληρο νησί προκειμένου να την εντοπίσουν

Κάηκε συθέμελα

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Μια νεαρή γυναίκα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, για άγνωστο λόγο, αποκλεισμένη και δίχως τηλέφωνο ή άλλη συσκευή επικοινωνίας στο ακατοίκητο νησάκι Μπράουνς (ή Μοτουκορέα, στη διάλεκτο των Μαορί) περίπου έξι χιλιόμετρα ανοιχτά του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.

Μετά από τέσσερα μερόνυχτα η 30χρονη βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση οπότε προέβη στο απονενοημένο διάβημα: αποφάσισε να ανάψει φωτιά, προκειμένου να την εντοπίσει κάποιος, από τους καπνούς.

Ωστόσο, είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους ούριους ανέμους που έπνεαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στον κόλπο Χαουράκι, όπου βρίσκεται το νησί.

Αποτέλεσμα; Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το μικρό νησί, με συνέπεια να κάψει συνολικά πάνω από 130 στρέμματα γης.

Τελικά, η Νεοζηλανδή εντοπίστηκε από ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας που πετούσε για να καταγράψει την πυρκαγιά και μεταφέρθηκε στο Οκλαντ με αφυδάτωση.

Στο νοσοκομείο, η γυναίκα –η ταυτότητα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- παραδέχθηκε πως βρέθηκε στο Μπράουνς την περασμένη Δευτέρα και στην απελπισία της αναγκάστηκε να ανάψει τη φωτιά.

Για την ιστορια, η φωτιά σβήστηκε με την επέμβαση 30 πυροσβεστών, ωστόσο οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάνουν τώρα λόγο για μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, καθώς εκτός από την χλωρίδα του νησιού, που κάηκε ολοσχερώς, απειλήθηκαν και πολλές φωλιές του προστατευόμενου είδους πτηνών του βουνοσφυριχτή (Charadrius morinellus) και του στρειδοφάγου (Haematopusostralegus).

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis