Home / Ειδήσεις / Μπακογιάννη σε Τζάκρη: «Μας δουλεύετε; Λίγο σοβαρότητα»

Μπακογιάννη σε Τζάκρη: «Μας δουλεύετε; Λίγο σοβαρότητα»

Με απρόοπτα για την κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε η συζήτησης του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πολλοί  κυβερνητικοί βουλευτές  έλειπαν από την αίθουσα με αποτέλεσμα οι βουλευτές αντιπολίτευσης να είναι περισσότεροι και έτσι να  μπλοκάρουν τη διαδικασία του επείγοντος με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το νομοσχέδιο.

Έτσι η Πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να συγκεντρωθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στους εισηγητές των κομμάτων για να τοποθετηθούν και να πουν αν αποδέχονται τη διαδικασία του επείγοντος. Υπέρ της σχετικής διαδικασίας τοποθετήθηκαν μόνο οι εισηγητές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Μόλις όμως η κα Καφαντάρη ανακοίνωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης γίνεται αποδεκτή, η εισηγήτρια της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη διαμαρτυρήθηκε  φωνάζοντας στην Πρόεδρο της Επιτροπής ότι η αρχή της δεδηλωμένης δεν έχει εφαρμογή στις επιτροπές και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία .

Η κα Μπακογιάννη είχε και έντονο διάλογο με την τέως Υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη την οποία κατηγόρησε ότι το νομοσχέδιο καθυστέρησε και έπρεπε να έχει έρθει επί υπουργίας της. Η κα Τζάκρη έριξε την ευθύνη στους θεσμούς με την κα Μπακογιάννη να απαντά: “Μας δουλεύετε; Λίγο σοβαρότητα”.
Πάντως λόγω της απουσίας των κυβερνητικών βουλευτών η συνεδρίαση διακόπηκε ξανά μέχρι να συγκεντρωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

iefimerida.gr

About Andreas Chondros