Home / Ειδήσεις / Καταγγελίες για «κοριό» στα κόμματα -Κατεπείγουσα έρευνα

Καταγγελίες για «κοριό» στα κόμματα -Κατεπείγουσα έρευνα

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά την δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ για «κοριούς» και υποκλοπές εις βάρος του αλλά και σε ΝΔ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελέας -από τα Χανιά όπου βρίσκεται – διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τηλεφώνων τόσο σε βάρος του ΚΚΕ όσο και σε βάρος άλλων κομμάτων.

Η έρευνα λόγω της σοβαρότητας της έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και για αυτόν την διενέργεια της ανέλαβε αμέσως η Εισαγγελέας με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου.

Καταγγελία-βόμβα από το ΚΚΕ για «κοριούς» στα τηλέφωνα των κομμάτων

Νωρίτερα την Πέμπτη, το ΚΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας την υπόθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

ΟΤΕ: Δεν διαπιστώσαμε κάποια δυσλειτουργία

Ωστόσο, ο ΟΤΕ που επελήφθη της υπόθεσης απάντησε στις καταγγελίες του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, υποστηρίζει ότι «δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ δηλώνει συγκεκριμένα, πως έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση, και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

«Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές, για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος ΟΤΕ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Εξαιρετικά σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές

Εξαιρετικά σοβαρές χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπόσχεται δε ότιη Κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους». Διευκρινίζει μάλιστα ότι ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές οι καταγγελίες για υποκλοπές -Θα διερευνηθούν

Την διεξαγωγή έρευνας για τις «σοβαρές καταγγελίες» του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών υποκλοπών σε γραφεία κομμάτων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι. Ακολούθως, ο κ. Ρήγας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε «να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Η ΝΔ απαιτεί από την κυβέρνηση πλήρη διαλεύκανση της καταγγελίας

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί η Νέα Δημοκρατία η οποία χαρακτηρίζει την καταγγελία «πολύ σοβαρή».

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει η Πειραιώς.

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros