Home / Διεθνή / ΗΠΑ: 19χρονος μπήκε με μαχαίρι στον Trump Tower -Ηταν εκεί ο μεγιστάνας

ΗΠΑ: 19χρονος μπήκε με μαχαίρι στον Trump Tower -Ηταν εκεί ο μεγιστάνας

Οι αρχές της Νέας Υόρκης συνέλαβαν έναν 19χρονο, ο οποίος μπήκε στον Trump Tower με όπλα και πυροτεχνήματα, όπως ανακοίνωσαν.

Ο Αλεξάντερ Γουάνγκ συνελήφθη λίγο μετά από την είσοδό του στον ουρανοξύστη στο Μανχάταν, που έχει μετατραπεί σε μικρό «Λευκό Οίκο» του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη μεταβατική περίοδο μετά από τις εκλογές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Γουάνγκ είχε πάνω του «μαχαίρι, εργαλείο στραγγαλισμού και πυροτεχνήματα», όταν συνελήφθη, σύμφωνα με την Washington Post και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλου και πυροτεχνημάτων.

Ο Τραμπ ζει στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη, αλλά και κάνει τις συναντήσεις του, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια στο κτίριο που είναι ανοιχτό και για το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Γουάνγκ συνελήφθη λίγο μετά από την έξοδο του Ρικ Πέρι από τον ανελκυστήρα του κτιρίου, του πρώην κυβερνήτη του Τέξας που είναι φαβορί για το υπουργείο Ενέργειας. Ολο το απόγευμα πέρασαν από το λόμπι και άλλοι πολιτικοί, για συναντήσεις με τον Τραμπ.

Επειδή ο κόσμος μπορεί να μπαίνει στο λόμπι του Trump Tower, οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν έναν κλοιό ασφαλείας γύρω από το κτίριο, τοποθετώντας κάγκελα και σημεία ελέγχου, ενώ απαγορεύονται οι πτήσεις πάνω από τον ουρανοξύστη.

iefimerida.gr

About Andreas Chondros