Home / Επικαιρότητα / Γολγοθάς οι μετακινήσεις… λόγω Ομπάμα!

Γολγοθάς οι μετακινήσεις… λόγω Ομπάμα!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλεισιμό σταθμών του Μέτρο… με φόντο την άφιξη Ομπάμα στην Αθήνα!

Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται ο Μπάρακ Ομπάμα και η αμερικανική απόστολή χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα κλείνουν, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στην παραλιακή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, τη Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και φυσικά το προεδρικό μέγαρο, το μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο. Σύμφωνα με την Τροχαία, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής θα κλείνουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και οι κάθετοι δρόμοι σε βάθος εκατό μέτρων και αυτό θα ανακοινώνεται προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Με απλά λόγια ολόκληρο το κέντρο σήμερα και αύριο θα είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα λόγω της επίσκεψης Ομπάμα γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σχεδόν σε όλους τους δρόμους του λεκανοπέδιου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας: “κατά το διήμερο (15 και 16-11-2016) της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων”.

Ο χάρτης που δείχνει που θα κινηθεί η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου – Μέσα σε ό,τι περιλαμβάνεται στο κόκκινο περίγραμμα δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

inner

Κλείνουν σταθμοί του μετρό-Χειρόφρενο μέχρι τις 10 σε μετρό και τραμ

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στους οδηγούς και τους πολίτες της Αθήνας θα δημιουργήσει το γεγονός ότι μέχρι τις 10 το πρωί δεν θα κινηθούν οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ καθώς το σωματείο ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να μην αναστείλει την προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποιήση.

Αντίθετα κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανέστειλαν την κινητοποίησή τους.

Παράλληλα λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου από τις 10.20 έως και τις 11.20 το πρωί, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, τέλος, από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, κατά την ώρα που θα κρίνουν οι επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας.

About Andreas Chondros