Home / Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές 2016: Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα – Δείτε φωτογραφίες

Αμερικανικές εκλογές 2016: Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα – Δείτε φωτογραφίες

Ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες στα social media

Σπεύδουν να ψηφίσουν οι Αμερικανοί

Ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί (ώρα ΗΠΑ) έξω από τα εκλογικά κέντρα της Βιρτζίνια, της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα αλλά και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για τις αμερικανικές εκλογές 2016.

Στα social media ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες που δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις εκλογές, με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα πριν καλά – καλά ανοίξουν.

Το ποσοστό συμμετοχής των Ισπανόφωνων και των Αφροαμερικανικών θα κρίνει, σε σημαντικό βαθμό, το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι Ισπανόφωνοι, ένα ταχέως αυξανόμενο τμήμα του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ με αυξανόμενη επιρροή σε «αμφίρροπες» πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Νεβάδα, τείνουν να ψηφίζουν Δημοκρατικούς και προτιμούν με μεγάλα ποσοστά την Κλίντον έναντι του Τραμπ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εννιά στους δέκα μαύρους υποστηρίζουν την πρώην “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ. Ωστόσο, ελάχιστοι μαύροι δηλώνουν ότι η υποψηφιότητα της Κλίντον τους ενθουσιάζει.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis