Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός / Αλέφαντος στο Sportdog : “”Αυτόν θα φέρει ο Μαρινάκης τον Γενάρη”, “Λες και πάει σε μνημόσυνο ο Ουζουνίδης”

Αλέφαντος στο Sportdog : “”Αυτόν θα φέρει ο Μαρινάκης τον Γενάρη”, “Λες και πάει σε μνημόσυνο ο Ουζουνίδης”

Ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη βάλσαμο, έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του γιατί ακόμα και με ισοπαλία θα τον πήγαινε ο Παναθηναϊκός στους 5 και θα έμπλεκε ο Μπέντο. Τώρα όμως ο Μπέντο πήρε το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου με την αλλαγή του και την αλλαγή του σχήματος. Ήταν μία δύσκολη νίκη, το 0-2 ξεγελάει όποιον δεν έχει δει το ματς. Θα μπορούσε να είναι 1-1.

Σε ένα γήπεδο χάλια, μια εποχή που πάντα έχει βροχές στα Γιάννενα, έχω ζήσει και δουλέψει εκεί, το ξέρω, δεν μπορείς να περιμένεις μπάλα υψηλής τεχνικής. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στον Πετράκη και στον ΠΑΣ που από το α’ ημίχρονο έπαιζαν με 10 παίκτες. Και ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να σκοράρει, και όχι μόνο αυτό αλλά όταν σκόραρε, μετά το 0-1 κινδύνεψε σοβαρά να ισοφαριστεί. Έβγαλε μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΣ στο τέλος του αγώνα. Τα προβλήματα της άμυνας του Ολυμπιακού φάνηκαν ξανά.

Ήταν καλή η κίνηση του Μπέντο να βγάλει τον Φορτούνη στο 0-0 ο οποίος δεν είναι στα φόρτε του αυτόν τον καιρό και να περάσει δεύτερο σέντερ φορ τον Ιντέγε για να παίξει 4-4-2. Διότι έπαιζε με αριθμητική υπεροχή, και ο ΠΑΣ κλεινόταν πίσω με σκοπό πολύ σωστά να προστατεύει την περιοχή του και να κοιτάει να χτυπάει με μεγάλες μπαλιές στην αντεπίθεση. Ήταν αρκετά λοιπόν τα δύο χαφ στον άξονα, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μάρτινς. Με το 4-4-2 δικαιώθηκε.

Το γκολ του Καρντόσο είναι δυσκολότερο απ’ όσο φαίνεται, δείτε από πού ξεκίνησε το ξεπέταγμα και πού βρέθηκε ώστε να σκοράρει, το δε γκολ του Σεμπά είναι πολύ όμορφο και ακόμα περισσότερο πολύ όμορφο για Σεμπά έξω από την περιοχή…

Ο Μαρινάκης δεν θα αφήσει τον Ολυμπιακό, θα φέρει και μια σεντερμπακάρα πιστεύω τον Γενάρη διότι ο Ολυμπιακός πάει φουλ για το 7ο σερί πρωτάθλημα, πάει και για το Κύπελλο, πάει και για καλή πορεία στην Ευρώπη μετά την ευνοϊκή κλήρωση με την τούρκικη ομάδα. Θέλει μια σεντερμπακάρα η ομάδα.

Μέχρι και τον Αγκάμεζ τον παικταρά στο βόλεϊ διάβασα σε μια συνέντευξή του στο ΦΩΣ ότι τον έφερε ο Μαρινάκης. Γι’ αυτόν τον πολεμάνε διότι είναι δύναμη.

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό ματς με τον Ουζουνίδη αλλά προχωράει. Και όταν λέω καλό ματς, εννοώ ματς για τη φανέλα και το όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού όπως τον ξέρουμε εμείς οι παλαιότεροι.

Είχε μείον ο Ατρόμητος ότι του χτύπησε ο φορ του ο Λε Ταλέκ, είχε μείον επίσης την τιμωρία του γηπέδου με την έλλειψη του κόσμου του. Και μπορούσε να αποφύγει αυτό το γκολ του Μπεργκ, ήταν λάθος η διάταξη στην άμυνά του. Εκεί ήθελε μία έξυπνη κίνηση από τον Κορακάκη που δεν την έκανε όμως. Θα σας πω τι θα έκανα εγώ.

Έπρεπε να πετάξει πάνω στον Μπεργκ τον Κοντοέ τρίτο σέντερ μπακ να κλειδώσει με Λαζαρίδη και Φυτανίδη. Ένα ωραίο 5-3-2, αλλά όχι με Παπαδόπουλο που έβαλε αναγκαστικά μπροστά, αυτός τα έχει φάει τα ψωμιά του. Εγώ θα έβαζα τον Κεϊτά στα χαφ που τον είχε έξω, μαζί με Μπρίτο και τον Λευκορώσο, και μπροστά θα πέταγα τον Ουμπίντες που ξέρει μπάλα με τον Τόνσο. Τα λέω αυτά γιατί βλέπω τον Ατρόμητο και τον ξέρω.

Ας παραδειγματιστούν οι προπονητές από τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή προπονητή στην Ευρώπη -το ξαναλέω- τον Κόντε, που οδηγάει την Τσέλσι και διέλυσε τον Γκουαρντιόλα με τη Σίτι. Και δεν έχει τουπέ, με την Μπρόμγουιτς έπαιζε που ήταν πολύ καλά στημένη και όταν έβαλε το γκολ η Τσέλσι, τρελάθηκε, αγκαλιές, χοροπηδητά, βουτιές με τους συνεργάτες του, έτσι θέλω εγώ τον προπονητή, μαχητή. Βλέπεις τον Ουζουνίδη και τους άλλους εδώ, λες και πάνε σε μνημόσυνο είναι.

Ας διδαχτούνε από τον Κόντε με τα τρία στόπερ που πάει πρώτος στην Αγγλία. Εγώ τα έλεγα και τα περίμενα αυτά από τον Κόντε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτος λοιπόν.

Ας δουν και τον Πετράκη στα Γιάννενα που έχει πάλι φέτος δυνατό τον ΠΑΣ. Δηλαδή ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής τα τελευταία χρόνια; Τι έχει κάνει περισσότερο ο Ουζουνίδης από τον Πετράκη; Αν έπαιζε 11 με 11 ο ΠΑΣ θα γινόταν μεγάλη μάχη, θα είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός.

Κι ένα σχόλιο τώρα για τις εκλογές, διότι όλοι λένε ότι θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας. Μην είστε κορόιδα, είναι σα να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό, να είσαι δεύτερος στη βαθμολογία και να παραιτείσαι. Αφήνεις ρε ποτέ τον Ολυμπιακό; Σαν πρωθυπουργός είσαι στον Ολυμπιακό. Σιγά μην αφήσει ο Τσίπρας την καρέκλα του πρωθυπουργού, τα μεγαλεία, τα ταξίδια, την εξουσία, τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν όλοι από το κόμμα του, οι βουλευτές, οι υπουργοί, τα στελέχη, οι βολεμένοι σε άπειρα πόστα. Δεν φεύγουν αυτοί, όσο μπορούν θα το τραβήξουν να εξαντλήσουν την τετραετία. Και μοιράζουν ψίχουλα διότι τα μέτρα των 4,5 δις θα τα ψηφίσει ο Τσίπρας!

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

About Andreas Chondros