Home / Ελλάδα / Ακροβατεί σε τεντομένο σκοινί η χώρα – Η κυβέρνηση ψάχνει πολιτική συμφωνία με τους δανειστές

Ακροβατεί σε τεντομένο σκοινί η χώρα – Η κυβέρνηση ψάχνει πολιτική συμφωνία με τους δανειστές

Αγώνα δρόμου καταβάλλουν ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του για πολιτική συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια της Κυβέρνησης, θα ξεκινήσουν αμέσως οι συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι το μείζων θέμα που απασχολεί αύτη τη στιγμή τους πάντες στο Μεγάρο Μαξίμου. Τον τόνο του –ελαφρώς- ανανεωμένου πολιτικού αφηγήματος έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό» και «απολύτως αναγκαίο» το στόχο η διαπραγμάτευση να κλείσει σύντομα αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για βεβαιότητα.
Ενώ, στην προσπάθεια να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των βουλευτών του, έσπευσε να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν μπαίνει στον κόπο να συζητήσει παράλογες απαιτήσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο Τσίπρας σηκώνει το τηλέφωνο 
Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο iefimerida δεν απέκλειε τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός να έχει επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες -όπως ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ- για να μεταφέρει το μήνυμα πως άσκοπες κωλυσιεργίες στην παρούσα φάση δεν βοηθούν.

«Υπάρχει απογοήτευση, αλλά προχωράμε»
Ενδεικτικό τέλος της όλης ατμόσφαιρας σε κυβέρνηση και κόμμα απετέλεσε η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι στον ελληνικό λαό υπάρχει απογοήτευση. Όπως είπε ωστόσο, «παρά το γεγονός ότι υπάρχει απογοήτευση, ξέρουν ότι το να αφήσει κανείς στη μέση του ποταμού την προσπάθεια και να γυρίσει πίσω είναι συνταγή αποτυχίας».

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros