Home / Ειδήσεις / «Όχι άλλες περικοπές, σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές» φώναξαν ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

«Όχι άλλες περικοπές, σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές» φώναξαν ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία

Κατεβασμένα ρολά στο Δημόσιο από την 24ωρη απεργία κατά των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά και τη μείωση μισθών και συντάξεων

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται περίπου 4.000 διαδηλωτές-μέλη του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος κατευθύνονται οι εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο συλλαλητηρίο της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε νωρίτερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Βασικά συνθήματα στη συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων είναι «όχι άλλες περικοπές σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές», «παιδεία υγεια ρεύμα και νερο δεν ειναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό», «με αγώνες εχει γινει η ασφάλιση δεν ειναι για παζάρια και για διάλυση», «ούτε Δ.Ν.Τ ούτε και ΕΕ παρε την κατασταση στα χέρια σου λαέ» και «πλήρωσαμε το χρέος δυο και τρεις φορες τωρα να πληρώσουν οι καπιταλιστές».

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του ζητά απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την κινητικότητα και την αξιολόγηση των δημοσιών υπαλλήλων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων, της δεύτερης αξιολόγησης και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έφερε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας». Αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό. Αυτό το πράγμα το λένε κινητικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis