Home / Γενικές ειδήσεις / Πως να απαλλαγείς από τον ιδρώτα ακόμα και στον καύσωνα

Πως να απαλλαγείς από τον ιδρώτα ακόμα και στον καύσωνα

1. Προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα. Όσο πιο χαλαρά τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα όσο λιγότερο ύφασμα αγγίζει το σώμα σας, τόσο πιο δροσερό θα είναι. Ένα χαλαρό και αεράτο maxi φόρεμα είναι αναντίρρητα πιο δροσερή επιλογή από ένα σορτσάκι κι ένα εφαρμοστό μπλουζάκι.

2. Αποφύγετε το σουτιέν με ενίσχυση και αντ’ αυτού προτιμήστε ένα χαλαρό σουτιέν με μαλακή μπανέλα ή ένα μπουστάκι.

3. Τα πλεκτά ρούχα με ανοιχτή ύφανση είναι πραγματικά ο πιο σίγουρος και επιτυχής τρόπος για νιώσετε στο 100% το δροσιστικό αεράκι.

4. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Τα φυσικά υφάσματα, όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, έχουν την δυνατότητα να αναπνέουν, σε αντίθεση με τα συνθετικά, λόγου χάρη τον πολυεστέρα. Επίσης απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και στεγνώνουν πιο εύκολα. Με άλλα λόγια, θα νιώθετε λιγότερο ιδρωμένες φορώντας φυσικά υφάσματα.

5. Κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους για να μειώσετε την θερμοκρασία του σώματος σας και απομακρύνετε τυχόν ρύπους και νεκρά κύτταρα που καθιστούν το σώμα θερμότερο. Αν και το κρύο ντους φαντάζει πιο ελκυστικό, στην πραγματικότητα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος σας. Δηλαδή θα αρχίσετε να ιδρώνετε, πριν καν φύγετε από το σπίτι.

6. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι φρεσκοπλυμένα και καθαρά. To να ξαναφοράτε τα ρούχα σας ανάμεσα στα πλυσίματα είναι ένας καλό τρόπος να αποφύγετε την μπουγάδα. Ωστόσο, ακόμη και η ελαφριά χρήση τους τα λερώνει, καθώς ο ιδρώτας, τα νεκρά κύτταρα και το αποσμητικό που παγιδεύεται στις ίνες των ρούχων τα εμποδίζει από το να αναπνέουν και σας φέρνουν σε δύσκολη θέση.

7. Πείτε «όχι» στα κοσμήματα, ιδιαίτερα στα βαριά κοσμήματα με πολλούς λίθους, ή σε οποιοδήποτε κόσμημα είναι φτιαγμένο από μέταλλο. Ουσιαστικά, τα κοσμήματα ρίχνουν το βάρος τους στα ρούχα σας. Έτσι αυτά πλησιάζουν το δέρμα σας και παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος σας ενώ παράλληλα συνιστούν ένα ακόμη στρώμα ανάμεσα στο σώμα σας και στο αεράκι, εμποδίζοντας σας να απολαύσετε τη δροσιά.

8. Να απολαμβάνετε τη σκιά όπου και να είστε είτε φορώντας ένα μεγάλο καπέλο, είτε ένα φουλάρι. Όταν νιώθετε πως οι ακτίνες του ηλίου αρχίζουν να καίνε υπερβολικά, ρίξτε το φουλάρι στους ώμους, το κεφάλι ή όπου αλλού νομίζετε ότι χρειάζεται.

9. Προτιμήστε σακάκια, φούστες και φορέματα χωρίς φόδρα. Η φόδρα δεν είναι απλώς ένα ακόμη στρώμα ανάμεσα στο δέρμα σας και τον αέρα, αλλά συνήθως ένα συνθετικό ύφασμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναπνέει και ότι καθώς περπατάτε θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε στην κινούμενη προσωπική σας σάουνα.

10. Αντί για το σακίδιο σου, επίλεξε μια crossbody τσάντα ή έναν φάκελο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε σε μια ζεστή μέρα είναι ένα τεράστιο σακίδιο κολλημένο στη πλάτη σας, που θα σας κάνει σίγουρα να ιδρώσετε. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα που έχετε στην τσάντα σας και να πάρετε μαζί σας τα πιο βασικά. Εξάλλου, όσο λιγότερα πράγματα κουβαλάτε, τόσο λιγότερο βάρος φορτώνεστε. Αυτό, εκτός των άλλων έχει ως αποτέλεσμα να ιδρώνετε λιγότερο.

11. Φορέστε κάλτσες. Παρόλο που τα σανδάλια είναι φαινομενικά ο πιο λογικός τρόπος να παραμείνετε δροσερές, μην ξεχνάτε ότι τα ανοιχτά παπούτσια σημαίνουν βρώμικα, άρα και ζεστά πόδια. Οι κάλτσες βοηθούν να απορροφηθεί ο ιδρώτα σας και να προσδίδουν στα πόδια σας μια αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας. Στο πέλμα υπάρχουν περισσότεροι ιδρωτοποιοί αδένες από κάθε άλλο σημείο του σώματος σας. Οι κάλτσες προστατεύουν τα παπούτσια σας από την απορρόφηση του ιδρώτα των πελμάτων και ως εκ τούτου μεγιστοποιούν τη διάρκεια ζωής τους.

12. Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι για να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το λαιμό σας. Ένα βαμβακερό φουλάρι απορροφά τον ιδρώτα σε μεγάλο βαθμό, είτε δέσετε με αυτό ψηλά τα μαλλιά σας, είτε το φορέσετε γύρω από το λαιμό σας έχοντας τα μαλλιά σας κάτω. Αν προσδοκάτε μια παραπάνω αίσθηση δροσιάς, τότε δεν έχετε παρά να βρέξετε το φουλάρι με κρύο νερό πριν το φορέσετε.

13. Καλύψτε το σώμα σας για να προστατεύσετε το δέρμα σας και για να διατηρήσετε χαμηλά τη θερμοκρασία του σώματος σας. Η απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου, δεν έχει μόνο βλαπτικές επιδράσεις για το δέρμα σας, αλλά αυξάνει και την θερμοκρασία του σώματος.

14. Προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα. Τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως, άρα σας κάνουν να ζεσταίνεστε περισσότερο, ενώ τα ανοιχτά χρώματα, δηλαδή τα πιο φωτεινά το αντανακλούν βοηθώντας σας να παραμένετε δροσερές.

 

πηγή:http://woman.in.gr/fashion/style/article/?aid=1500007581#ref=latestarticles

About basilis progressive

basilis progressive