Home / Ελλάδα / Πασχαλινό μήνυμα Αναστασιάδη: Η κρίση θα περάσει σύντομα

Πασχαλινό μήνυμα Αναστασιάδη: Η κρίση θα περάσει σύντομα

Λευκωσία
Τη βεβαιότητα ότι η κρίση θα περάσει σύντομα και ανεπιστρεπτί εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του με την ευκαιρία του Πάσχα.

«Εχουμε γυρίσει σελίδα και μια νέα περίοδος προοπτικής και προόδου διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας μας”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Επίσης τόνισε πως «με ενότητα και τη μέγιστη συναίνεση και συνεργασία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με μοναδικό πάντοτε γνώμονα το καλό του λαού και της πατρίδας μας».

Στη δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως το μήνυμα της Ανάστασης «μας γεμίζει με αισθήματα προσδοκίας και ενδυναμώνει την πίστη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για επίτευξη μιας λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα».

Στόχος, ανέφερε είναι μια λύση που να είναι βιώσιμη και λειτουργική και θα διανοίξει τις προοπτικές για ένα ευήμερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κυπριακό λαό όπως η Ανάσταση του Κυρίου αποτελέσει την αρχή του τέλους στη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δηλώνοντας βαθύτατα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού προς το λαό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρει ότι «αυτή την ώρα η σκέψη μας στρέφεται προς τους αγνοούμενους και τους συγγενείς τους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες μας και προς όσους καρτερικά υπομένουν και προσδοκούν στην Ανάσταση της πατρίδας μας που θα σημάνει τον τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας».

Εκφράζοντας συμπάθεια προς τους δυσπραγούντες και όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για στήριξη των ευάλωτων ομάδων και ειδικά των ανέργων.

Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε πασχαλινή εγκύκλιό του, που διαβάστηκε στις εκκλησίες κατά την Ακολουθία της Ανάστασης τονίζει ότι πρέπει, κυβέρνηση και λαός, να προστατεύσουν ως κόρην οφθαλμού την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μοναδικό έρισμά για εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και προσθέτει: «Εάν εξακολουθούμε να υπάρχουμε ως κυπριακός Ελληνισμός και να έχουμε τη δυνατότητα αγώνα, είναι γιατί υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία κατοχυρώνουν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφέρει ότι «η ποικίλη διαφθορά που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, καθιστά για πολλούς, άρχοντες και αρχόμενους, δυσδιάκριτους τους στόχους και μειώνουν την ευαισθησία γύρω από τα εθνικά θέματα».

Επίσης διαβεβαιώνει ότι η Εκκλησία θα μείνει στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας.

Στην εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ακόμη: «Η Ανάσταση του Χριστού είναι η πειστικότερη απόδειξη ότι στο τέλος η αλήθεια κατισχύει του ψεύδους, η δικαιοσύνη νικά την αδικία, η αγάπη θριαμβεύει επί του μίσους και η τιμιότητα, το καθήκον, η αρετή και η θυσία, δικαιώνονται. Το Φως της Αναστάσεως ως αμετάθετη και ανίκητη ελπίδα, οδήγησε τους προγόνους μας μέσα από το σκότος της δουλείας αιώνων, στην ελευθερία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231399516

About admin

admin