Home / Πολιτική / Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση η οποία προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό. Την ανάγκη αντιστροφής του κλίματος επισήμαναν στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί. . Νέοι υπουργοί: Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια και πολύ δουλειά.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.
ADVERTISEMENT

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τους.

Η αντιστροφή του κλίματος και η προσπάθεια εξεύρεσης αντίρροπων μέτρων στα κατά γενική παραδοχή σκληρά μέτρα που προβλέπει η νέα συμφωνία, κατεγράφη ως πρόθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ορκίστηκε σήμερα το πρωΐ, σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στις οποίες προέβησαν προσερχόμενα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί και είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα γι’ αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα, (καθώς) είμαστε από χθες με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές και νομίζω ότι είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, (ώστε) να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Υπογράμμισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της «κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα», προσθέτοντας, «το μεγάλο στοίχημα είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα, προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».

Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την διάρκεια της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα φανεί δεδομένου ότι «οι συνθήκες διαμορφώνονται κάθε μέρα, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και τα δεδομένα πολλά και από την εξέλιξή τους θα φανεί».

«Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «όπως δώσαμε όρθιοι την μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και την μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά».

Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».

Ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης κ. Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «Είναι μία δύσκολη εποχή. Η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε. Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά.

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει ανέφερε» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η κα Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Είναι σε δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουγός μου ανέθεσε να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

About admin

admin