Home / Αστυνομικά / Μολότοφ στο προαύλιο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι

Μολότοφ στο προαύλιο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι

Ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας το κτήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι.

Στις 03.10 άγνωστοι εκτόξευσαν τέσσερις μολότοφ προς τον προαύλιο χώρο της μονής, επί της οδού Ιασίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτενείς ζημιές σε δύο οχήματα, ένα υπηρεσιακό και το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπαλλήλου, τα οποία ήταν σταθμευμένα εκεί.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

«Το κτί­ριο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου δεν έ­χει ο­ποι­α­δή­ποτε α­στυ­νο­μική προ­στα­σία. Η ά­μεση ε­πέμ­βαση της Πυ­ρο­σβε­στι­κής α­πέ­τρεψε τα χει­ρό­τερα. Μα­κάρι να γί­νει πλήρως κα­τα­νο­ητό στην κοι­νω­νία μας ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ε­νέρ­γειες δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν κα­νέ­ναν και να ε­πι­κρα­τή­σει η ει­ρήνη και η κα­ταλ­λαγή του Θεού με­ταξύ των αν­θρώ­πων. Ευ­χό­μα­στε ο Θεός να συγ­χω­ρεί τους δρά­στες» ανέφερε τοΓραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες μέρες ιεροί ναοί ανά τη χώρα (Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής επί της οδού Ακαδημίας κ.ά.) έγιναν στόχος βεβήλωσης από αντιεξουσιαστές.

Σε μία από τις πρόσφατες αναλήψεις ευθύνης για παρόμοιες επιθέσεις, σε ανάρτηση στο Διαδίκτυο γινόταν λόγος ότι επρόκειτο για «ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων…».

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωποςΌλγα Γεροβασίλη.

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας:

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

Την απερίφραστη καταδίκη του δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες και η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος απαιτούν πλήρη σεβασμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει» δήλωσε οΓιώργος Κουμουτσάκος, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση.

«Ο βέβηλος συμβολισμός προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών. Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας- αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα, ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική-κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Την επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια». «Ενέργειες που στοχοποιούν ιερούς ναούς, προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων και, προφανώς δεν γίνονται ανεκτές» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis

Vassilis Batzis