Home / Ελλάδα / Η «Πρωτοβουλία των αγροτών» θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Η «Πρωτοβουλία των αγροτών» θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Αντιδρούν άλλοι αγρότες

Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει η «Πρωτοβουλίας των αγροτών», όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως είπε ο ίδιος στο verianet, η ακριβής ημερομηνία συνάντησης, όπως και η ατζέντα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Ρήγας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βέροια με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» και δήλωσε ότι υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επισήμανε πως «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα μέλη των 62 συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία των Αγροτών» βρίσκονται στο δρόμο από τις 18 Οκτωβρίου «εποχή που κανένας άλλος δεν διαμαρτυρόταν».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος με αφορμή την είδηση ότι αντιπροσωπεία από τον πρωτογενή τομέα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «όποιος αγρότης αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι ‘πιαστράκιας’ και πουλάει τον αγροτικό αγώνα».

Στο ίδιο πνεύμα και η αντίδραση του αγροτοσυνδικαλιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη.

Ο Μπούτας στο μπλόκο της Νίκαιας

Στον αντίποδα, το μπλόκο της Νίκαιας διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, αγροτικό συλλαλητήριο με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ο Β. Μπούτας έστειλε για μία ακόμη φορά μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι για να υπάρξει διάλογος, θα πρέπει να αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής.

«Να τα πάρει πίσω να κουβεντιάσουμε. Για κορόιδα μάς έχει;» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπούτας παρατήρησε ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα σφίξει ο κλοιός, καθώς συντονισμένα θα αποκλειστούν και επαρχιακές οδοί από τις 5 το απόγευμα (μαζί με το κλείσιμο του κόμβου του Πλατυκάμπου, προβλέπεται και ταυτόχρονο κλείσιμο στην επαρχία Άγιας (στο Γερακάρι) αλλά και στην Μελούνα Ελασσόνας).

Στο προγραμματισμό είναι επίσης και νέα σύγκληση της Πανελλαδικής των μπλόκων σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Όσον αφορά στο μπλόκο των Τεμπών, αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση εκπροσώπων των μπλόκων για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και συντονισμό, ενώ η Κοιλάδα θα κλείσει από τις 4 μέχρι τις 8 μ.μ. καθώς, αν και θα ξεκινήσει νωρίτερα η σύσκεψη, οι αγρότες θέλουν να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, για να μπορούν να κινηθούν οι προσερχόμενοι στην σύσκεψη αλλά και για να μπορούν να μετακινηθούν αγρότες που θέλουν πιθανώς να επισκεφθούν την Agrotica.

Στο πρόγραμμα των δράσεων εξάλλου που έχει προγραμματίσει το μπλόκο της Νίκαιας για τις ερχόμενες μέρες, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Συμμετοχή αντιπροσωπείας του μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουν το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, συγκέντρωση, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το φορολογικό, συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 4 Φεβρουαρίου και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών που, όπως αναφέρει, «πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

About admin

admin