Home / Ειδήσεις / Δείτε 20 απίστευτα λάθη σε ταινίες που σίγουρα δεν είχατε προσέξει

Δείτε 20 απίστευτα λάθη σε ταινίες που σίγουρα δεν είχατε προσέξει

Οι ιδιαίτερα προσεκτικοί θεατές παρατηρούν ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, όποια ταινία και να βλέπουν.

Δείτε παρακάτω 20 από τα πιο ενδιαφέροντα λάθη που παρατήρησαν οι λάτρεις του κινηματογράφου.

1. Ο Μάγος του Οζ

hmmynn 1

Αν δεν θυμάστε την ιστορία της Ντόροθι και τα κόκκινα παπούτσια, μπορείτε να την θυμηθείτε βλέποντας την ταινία… ή και όχι, καθώς αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα ήταν μαύρα.

2. Pulp Fiction

hmmynn 2

Ακόμα και ο αφέντης των ταινιών, Quentin Tarantino, παρέβλεψε αυτή την μικρή λεπτομέρεια στην κλασική πια ταινία. Ενώ στην μια σκηνή η Mia, Uma Thurman, έχει ένα κόκκινο σημάδι στο στήθος, στην άλλη εξαφανίζεται.

3. Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού

hmmynn_3

Αρκετοί θεατές που έχουν παρακολουθήσει την ταινία, παρατήρησαν πως σε μια από τις σκηνές στο πλοίο, παρευρίσκεται ένα άτομο της παραγωγής με ψάθινο καπέλο και γυαλιά ηλίου, που σίγουρα δεν είναι πειρατής.

4. Star Wars

hmmynn_4

Στην ταινία του 1977, ένας διαστημικός στρατιώτης χτυπάει αδέξια το κεφάλι του στην πόρτα. Το περιστατικό αυτό δεν εξαφανίστηκε από την ταινία. Όταν επανακυκλοφόρησε η ταινία σε DVD, προστέθηκε ο κατάλληλος ήχος για να ταιριάζει με το χτύπημα.

5. The Aviator

hmmynn_5

Η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio, τοποθετείται χρονικά το 1928.
Υπάρχει μια σκηνή όπου ο ηθοποιός ζητάει 10 μπισκότα. Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι πως τα μπισκότα ξεκίνησαν να «παράγονται» το 1930.

6. Twilight: Έκλειψη

hmmynn 6

Ως γνωστόν, ο Edward Cullen, ως βρικόλακας, λαμπυρίζει όταν εκτίθεται στον ήλιο. Οι δημιουργοί της ταινίας όμως μάλλον ξεχάστηκαν, καθώς στην τελευταία σκηνή, ο Edwart λιάζεται στο γρασίδι με την αγαπημένη του Bella, όμως δεν λαμπυρίζει!

7. Το Πράσινο Μίλι

hmmynn_7

Όποιος δεν έκλαψε βλέποντας το Πράσινο Μίλι μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και άκαρδος. Η ταινία τοποθετείται το 1935 στην Λουιζιάνα, όπου ο John Coffey καταδικάζεται σε θάνατο με την χρήση ηλεκτρικής καρέκλας. Μόνο που στην συγκεκριμένη πολιτεία, η χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας ξεκίνησε το 1940.

8. Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν

hmmynn_8

Μια από τις πολλές ταινίες που κρατάνε τον θεατή σε εγρήγορση, αλλά έχει κι αυτή τα λαθάκια της. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, είναι όταν ο Captain Miller, Tom Hanks, γέρνει πάνω σε μια μοτοσυκλέτα Ural-M63, η οποία κυκλοφόρησε 20 χρόνια μετά.

9. Τιτανικός

hmmynn 9

Το ‘χει η μοίρα του Leonardo DiCaprio με τα κινηματογραφικά ‘λαθάκια’. Ο Jack Dawson αφηγείται μια ιστορία κατά την οποία, εκείνος και ο πατέρας του ψάρευαν στην λίμνη Wissota. Η λίμνη αυτή όμως, σχηματίστηκε μετά την δημιουργία ενός φράγματος, 5 χρόνια μετά απ’ όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός.

10. Ο Μονομάχος

hmmynn 10-768x332

Σε μια σκηνή, εμφανίζεται ένα μπουκαλάκι υγραερίου, το οποίο σίγουρα δεν υπήρχε εκείνα τα χρόνια. Στην συνέχεια επίσης, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Russel Crow, αποκαλείται «Σπανιόλος», ένας όρος που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια μετά.

11. Braveheart

hmmynn_11

Ίσως θυμάστε τον Mel Gibson, να φοράει την χαρακτηριστική καρό φούστα. Κανένα πρόβλημα, μόνο που η φούστα αυτή πρώτο-εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα, ενώ η ταινία τοποθετείται το 1300.

12. Malcolm X

hmmynn_12

Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς πως ο Malcom θα είχε κάποιο λάθος. Κι όμως κάποια στιγμή φωνάζει ώστε κάποιος να καλέσει την αστυνομία. Στα τέλη του 60 όμως δεν είχε καθιερωθεί αστυνομία.

13. The Goonies: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας

hmmynn 13-768x393

Θυμάστε το παιδάκι που βρήκε ένα πτώμα μαζί με ένα πορτοφόλι; Το πτώμα βρισκόταν εκεί από την εποχή του 30. Συνοδευόταν όμως από μια κάρτα του baseball που κυκλοφόρησε το 1973. Ταξίδι στο χρόνο πιθανώς;

14. Μέρα Ανεξαρτησίας

hmmynn 14-768x393

Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου δεσπόζει το Empire State Building. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό δεν υφίσταται. Όπως και να κοιτάξει κανείς τον δρόμο αυτό, το κτίριο δεν φαίνεται.

15. Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ

hmmynn 15

Η ταινία που έφερε κοντά την Jolie με τον Pitt. Η ταινία τοποθετείται στην Νέα Υόρκη όμως σε κάποιες από τις σκηνές υπάρχουν ταμπέλες που οδηγούν στο Los Angeles.

16. Επιστροφή στο Μέλλον

hmmynn 16-768x393

Στην ταινία υπάρχει η εικόνα μιας πινακίδας αυτοκινήτου, στην οποία όμως υπάρχουν 8 γράμματα. Νόμιμα τα γράμματα πρέπει να είναι 7.

17. Top Gun

hmmynn 17

Θυμάται κανείς την σκηνή όπου ένα αεροπλάνο πετάει ανάποδα πάνω από ένα άλλο;
Αν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα, θα γινόταν σύγκρουση από την επαφή στην οποία έρχονται οι «ουρές» των δύο αεροσκαφών.

18. 300

hmmynn 18

Η ταινία τοποθετείται το 480 π.Χ και ο Ξέρξης διατάζει τον στρατό του να χρησιμοποιήσουν βόμβες εναντίον των αντιπάλων τους. Κανένα πρόβλημα και με αυτό. Οι βόμβες όμως χρειάζονται μαύρη σκόνη, η οποία εφευρέθηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ στην Κίνα.

19. He’s All That

liyoyp

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με την ταινία αυτή. Στην μια σκηνή η πρωταγωνίστρια επαναστατεί και κάνει τατουάζ, ενώ σε άλλη σκηνή το τατουάζ έχει εξαφανιστεί.

20. Dallas Buyers Club

hmmynn 20

Μια ταινία τοποθετημένη στο 1985. Σε μια σκηνή, υπάρχει κολλημένη αφίσα στο δωμάτιο, στην οποία εμφανίζεται η Lamborghini Aventador, η οποία κυκλοφόρησε το 2011. Awkward…

πηγή : newmoney.gr

About Kostas Athanasoulis

Kostas Athanasoulis