Home / Ελλάδα / Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ: Αθλιότητες τα περί υπεργολαβίας μου για τα P-3 Orion

Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ: Αθλιότητες τα περί υπεργολαβίας μου για τα P-3 Orion

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αναφέρει ότι ο ίδιος είχε αναλάβει υπεργολαβία για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Ταφύλλης έκανε λόγο για «σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων στοιχείων» και υπογράμμισε: «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με σύστημα που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, που κατά το δημοσίευμα τη ζημίωσε, ούτε με την όποια εταιρεία το υλοποίησε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ταφύλλη έχει ως εξής:

«Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” επιχειρεί με σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων στοιχείων να με εμφανίσει ως άνθρωπο των εξοπλιστικών προγραμμάτων με διασυνδέσεις και επιρροές που λίγο ως πολύ καλύπτουν ολόκληρη την υφήλιο.

»Τους απαντώ ευθέως ότι έχουν ξεπεράσει κάθε αθλιότητα και ότι η συνέχεια θα δοθεί στη δικαιοσύνη.

»Σε ό,τι με αφορά:

»Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με σύστημα που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, που κατά το δημοσίευμα τη ζημίωσε, ούτε με την όποια εταιρεία το υλοποίησε.

»Απασχολήθηκα για δύο χρόνια περίπου στην εταιρεία Ελληνικά Λειτουργικά Συστήματα Α.Ε ως project manager για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος με τελικό αποδέκτη την Αεροπορία. Η σύμβαση αυτή ακυρώθηκε το 2006 από την οφειλέτρια εταιρεία (LM) και ανατέθηκε σε τρίτη.

»Μετά την αποστρατεία μου εργάστηκα για τρία χρόνια ως σύμβουλος πληροφορικής στο στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης και όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα όπως διατείνεται το δημοσίευμα.

»Σε ό,τι αφορά την καταγγελία στη Δικαιοσύνη που εμπλέκει το πρόσωπό μου, την οποία θα συνδράμω ευχαρίστως όποτε κληθώ, το δημοσίευμα παρέλειψε επιμελώς να αναφερθεί σε γνωστά στοιχεία που θα βοηθούσαν να γίνει αντιληπτό το ποιός τελικά καταγγέλλει και τι. Κατά το δημοσίευμα, η καταγγελία έγινε από τον κ. Νταβρή, απόστρατο της ΠΑ, πρώην βουλευτή και αποστάτη των ΑΝΕΛ, ο οποίος έγινε γνωστός περιφέροντας σενάρια συνωμοσίας σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές τα οποία δικαστικά συμβούλια και άλλα θεσμικά όργανα έκριναν ως παντελώς ανυπόστατα. Για την δραστηριότητα αυτή του κ. Νταβρή υπάρχει ενημερωτικό καταπέλτης προς Υπουργό Άμυνας. Τον κ. Νταβρή επικαλέστηκε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή όταν έκανε την υποτιθέμενη αποκάλυψη εις βάρος μου. Ο ίδιος, αφού ψήφισε ΝΑΙ για τον υποψήφιο ΠτΔ στην προηγούμενη βουλή, βρήκε θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα.

»Η όλη επίθεση στο πρόσωπό μου εντάσσεται σ’ ένα πόλεμο υπονόμευσης και φθοράς της κυβέρνησης που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία υπηρετούν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποιούν τις “μονταζιέρες” τους σε ρόλο πολιορκητικού κριού. Τους πληροφορούμε πως λάθος πόρτα χτύπησαν. Επίσης να ξέρουν πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.»

ΝΔ: Μονόδρομος η απόλυση του κ. Ταφύλλη

Εν τω μεταξύ, ο συντονιστής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ Κώστας Τασούλας ζήτησε την απόλυση του γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Τεράστιο θέμα ηθικής και ενδεχομένως νομικής τάξης δημιουργεί η αποδεδειγμένη σχέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας με εταιρεία που είχε συναλλαγές με το υπουργείο. Οι σημερινές αποκαλύψεις που συσχετίζουν την ίδια εταιρεία με την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ για τα αεροσκάφη του Ναυτικού, στην εκταμίευση των οποίων η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει, καθιστούν την απόλυση του Γενικού Γραμματέα μονόδρομο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Τασούλας.

About totritomati

totritomati