Home / Ειδήσεις / ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο ναυτικός πόλεμος στην ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα «μόλις ξεκίνησε»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο ναυτικός πόλεμος στην ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα «μόλις ξεκίνησε»

Το Ισραήλ αγοράζει Κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων για να προστατεύσει την ΑΟΖ του, η Ελλάδα ;

ΟΙ Ισραηλινοί αξιωματούχοι, εκτιμώντας τα δεδομένα και βλέποντας την Τουρκία να ετοιμάζεται να κατασκευάσει αποβατικό/ελικοπτεροφόρο, και να εξοπλίσει τα ταχύπλοα της με αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U (όπως γράψαμε εχθές στο pentapostagma.gr) εξοπλισμένο με πύραυλο UMTAS , ο οποίος διαθέτει εμβέλεια 8.000 μέτρα, «πήρε τα μέτρα της » .

Θα αποκτήσουν αποκλειστικό στολίσκο με τέσσερις επανδρωμένες γερμανικής κατασκευής Κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων οι Ισραηλινοί, εξοπλισμένες με πυραύλους « ως τα δόντια», με γερμανική μάλιστα επιδότηση . Θέλουν να φυλάσσονται αποτελεσματικά οι εξέδρες τους, και καλά κάνουν .

Από την άλλη πλευρά το Βερολίνο θέλει να έχει ανοικτό δίαυλο με τα ισραηλινά κοιτάσματα, μιας και το κυριότερο πρόβλημα των Γερμανών από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είναι η « φθηνή» ενέργεια. Τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε σιγά –σιγά το παιχνίδι που «παίζεται» από το 2008 στην περιοχή μας.

Το ίδιο πράττει και η Αίγυπτος, με την αγορά τεσσάρων γαλλικής κατασκευής κορβετών Gowind-class, και δύο υπερσύγρονονων γαλλικών φρεγατών FREMM. Τέλος πάντων όλοι προετοιμάζονται, για τον πόλεμο των κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς;

Εάν εξετάσουμε τι πρόκειται να πράξει για το ίδιο θέμα η Ελλάδα και η Κύπρος, θα απογοητευτούμε πλήρως. Μέχρι σήμερα το μόνο πρόγραμμα που υπογράφηκε, αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών ΑΦΝΣ ναυτικής συνεργασίας P-Orion, με τα οποία θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του Αιγαίου πελάγους.

Οι φρεγάτες μας τύπου MEKO 200, που αποτελούν το καμάρι του ελληνικού ναυτικού, πρέπει να υποστούν την αναβάθμιση μέση ζωής όπως ονομάζεται, με τα κονδύλια να είναι ανύπαρκτα.

Τα υποβρύχια Type 209, είναι η μόνη ελπίδα μας μιας και αποτελούν ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το πολεμικό μας ναυτικό. Το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ είναι επιχειρησιακά έτοιμα να συνοδεύσουν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Για τα άλλα δύο πρέπει να αναμένουμε. όλοι λοιπόν αρματώνονται γύρω -γύρω -γύρω εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε και να τους κοιτάμε.

Το μέλλον της πατρίδος μας, τα παιδιά μας , η σωτηρία της πατρίδας μας εκτ΄ςο απο ψηλά στον θεό » βλέπει» και την θάλασσα. Μια θάλασσα που μας έσωσε χιλιάδες χρόνια τώρα.

Το Ισραήλ ξεκίνησε να λαμβάνει βοήθεια από την Γερμανία στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος βοήθειας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τέσσερις συστοιχίες πυραύλων Patriot, αναφέρει άρθρο της έγκυρης εφημερίδας.ibtimes.com . Λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν από ισραηλινό υπουργό Άμυνας Moshe Ya’alon και την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ursula fon Der Leyen σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ.

«Η Γερμανία επίσης θα προμηθεύσει το Ισραήλ με τέσσερις Κορβέτες , με το ναυτικό της χώρας να ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα του, σε αποστολές ασφαλείας, στις υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού του Ισραήλ, πρόσφατα , τονίζοντας ότι οι εξέδρες γεώτρησης αντιμετωπίζουν απειλές από ομάδες όπως η Χεζμπολάχ, ( δεν ανέφερε την Τουρκία για ευνόητους λόγους) , αναφέρει η εφημερίδα Haaretz .

Η σύμβαση για τις κορβέτες υπεγράφη από τον γενικό διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας Dan Harel, και τον Andrea Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems. Η συμφωνία επιδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση, με 128 εκατομμύρια δολάρια.

Οι γερμανικής κατασκευής κορβέτες θα παραδοθούν μέσα σε πέντε χρόνια προσθέτοντας σημαντική δύναμη πυρός στο ναυτικό του Ισραήλ. «Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα είναι ένα γεγονός υψίστης σημασίας, που αναβαθμίζει σημαντικά τις δυνατότητες του ναυτικού του Ισραήλ , στην προάσπιση των στρατηγικών σημείων της χώρας , λόγω του φυσικού αερίου», δήλωσε ο Harel.

Ο Ισραηλινός Ναύαρχος Ram Rotberg, επικεφαλής του ναυτικού του Ισραήλ, δήλωσε ότι οι κορβέτες θα είναι κλάσης « Saar 6» με κατευθυνόμενα βλήματα και σημαντικές βελτιώσεις .

Οι νέα Κορβέτες θα ενισχύσουν την ασφάλεια στα τεράστια αναξιοποίητα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ, τα οποία καλύπτουν έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσας , μια περιοχή μεγαλύτερη από ό, τι το ίδιο το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί σχεδιαστές ασφαλείας , δηλώνουν ότι είναι ενήμεροι για τις θαλάσσιες και εναέριες απειλές στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου από διάφορες τρομοκρατικές ομάδες, έτσι ώστε η επέκταση της ναυτικής δύναμης της χώρας να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/05/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD.html

About totritomati

totritomati