Home / Ειδήσεις / Με bodyguards το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Το… χαστούκι στον Καμμένο και οι κόκκινοι φάκελοι

Με bodyguards το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Το… χαστούκι στον Καμμένο και οι κόκκινοι φάκελοι

Στιγμιότυπα από το Φάληρο

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα – Παρών και ο σύμβουλος Καρανίκας – Ο… Οδηγητής, τα πηγαδάκια, οι αγκαλιές και οι… selfies

Το χαλαρό κλίμα που επικρατούσε προ της έναρξης του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διατάραξαν για λίγα λεπτά οι νεαροί – εκπρόσωποι της γενιάς των «400 ευρώ» που προσπέρασαν τα μέτρα ασφαλείας και μπήκαν στο χώρο του συνεδρίου, φωνάζοντας συνθήματα. Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως,  προκάλεσε η παρουσία κοστουμαρισμένων ανδρών ασφαλείας που περιφέρονταν σε κάθε διάδρομο μεταξύ των συνέδρων σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Οι περισσότεροι ήταν άνδρες της προσωπικής ασφάλειας των κυβερνητικών στελεχών, ωστόσο, σε άλλες κομματικές διαδικασίες οι περισσότεροι «σωματοφύλακες» έμεναν έξω από τις αίθουσες διεξαγωγής τους, κοντά στα υπουργικά αυτοκίνητα, φτιάχνοντας τα δικά τους χαλαρά πηγαδάκια με πιο συνηθισμένο αντικείμενο το… ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, όμως, συνέδραμαν τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας που είχαν διατεταγμένη υπηρεσία στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Ενδεχομένως, να κρίθηκε αναγκαίο μετά την απόπειρα εισβολής των νεαρών της «γενιάς των 400 ευρώ» ή οι διοργανωτές να φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν ενα εισβάλουν και άλλες ομάδες, όπως συνέβη πρόσφατα σε προσυενδριακή διαδικασία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του κ.Τσακαλώτου.

Το κλίμα όμως, μεταξύ των συνέδρων σοβάρεψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Την επιθυμία της Κουμουνδούρου να προσδώσει πανηγυρικό τόνο στο συνέδριο που βρίσκει πρώτη φορά το κόμμα στην κυβέρνηση, δεν την συμμερίστηκαν οι σύνεδροι, αφού δεν υπήρξαν ούτε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, ούτε ζωηρές αντιδράσεις- εικόνες που χαρακτήριζαν ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν. Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρακολουθούσε βλοσυρός με κατεβασμένο κεφάλι την ομιλία του πρωθυπουργού. Εξαίρεση, πάντως, αποτέλεσαν στα …βορεινά μέλη της νεολαίας που κρατούσαν πανό και ανέμιζαν και μερικές σημαίες.

Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν στο Φάληρο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που πλέον συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παρών δίνουν και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Στέφανος Τζουμάκας, που όπως και ο Φώτης Κουβέλης αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την είσοδό του ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με θερμές χειραψίες και αγκαλιές, ξεχώρισε όμως, ο χαιρετισμός με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο- με ένα ελαφρύ «χαστούκι», όπως συχνά γίνεται μεταξύ φίλων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πάντως, ήταν χαμογελαστός, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη μια στυλιστική λεπτομέρεια: Ηταν χωρίς γραβάτα και φορούσε ένα κόκκινο λουλούδι στο πέτο.

Ιδιαίτερα ευδιάθετοι φάνηκαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όσο και ο πατέρας του, Στέλιος. Κατά την προσέλευσή τους στο χώρο, οι σύνεδροι παραλάμβαναν έναν κόκκινο φάκελο με το υλικό του συνεδρίου, αλλά και τις κάρτες συνέδρου.
Το παρών στο συνέδριο όμως, αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος δίνει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.  Ο πρωθυπουργός, πάντως, στη διάρκεια της ομιλίας του θυμήθηκε και το παρελθόν του στην ΚΝΕ, κάνοντας αναφορά στον εμβληματικό Οδηγητή του Βάρναλη.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας (διακρίνεται όρθιος, γυρισμένος πλάτη στη φωτό) δίνει το παρών στο συνέδριο

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο χώρο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία, πλέον, μετέχει. Η ΕΚΙΑ, μάλιστα, αποφάσισε επισήμως προχθές τη συμπόρευσή της με το κυβερνών κόμμα. Ο κ.Κουβέλης χαμογελούσε συγκρατημένα ένώ αντάλλαξε χειραψίες με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν καθίσει τελικά δίπλα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι. Ο τελευταίος, φορούσε μέσα από το πουκάμισό του πουκάμισο που έγραφε: «Έρχομαι από μακριά»

Η αναμονή για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έδωσε πολλές «photo-op» – ευκαιρίες, δηλαδή, για αναμνηστικές φωτογραφίες, όπως αυτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με την κ.Φωτεινή Βάκη. Πίσω τους διακρίνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με κάζουαλ εμφάνιση.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και έδειχνε τουλάχιστον πιο χαρούμενος από τους συνομιλητές του στο «πηγαδάκι». Χαμογελαστός, όμως, ήταν σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με το δικό της κόκκινο φάκελο ανά χείρας, φορώντας ένα πουκάμισο και τζην παντελόνι είσήλθε στο γήπεδο του τάε κβο ντο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Περισσεύουν τα χαμόγελα ανάμεσα στους κ.Αλεξιάδη και Παπαδημούλη- άγνωστο τί αναζητά με το βλέμμα του ο Νίκος Μανιός


Προβληματισμένη και με το κινητό ανά χείρας η κ.Ρένα Σβίγγου- ενδεχομένως να σκέφτεται ότι ο στόχος των 3.000 συνέδρων αποδείχθηκε ανέφικτος ή απλά να ψάχνει μια θέση με θέα…


Δίπλα – δίπλα κάθισαν  αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση


Μια πατρική αγκαλιά: Ο Στέλιος Παππάς, κρατά στην αγκαλιά του το γιο του, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά


Κι άλλα χαμόγελα και χειραψίες, στην υποδοχή του Φώτη Κουβέλη στο συνέδριο, από τον Νίκο Παππά


Συνέχεια στις αγκαλιές και τις θερμές χειραψίες: Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου


Προτάσσει τα στήθη του και μας ενημερώνει ότι Έρχεται από μακριά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Παραπέμπει, βεβαίως, στη μελέτη του για τον Οδυσσέα Ελύτη


Παρών στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκλεγμένος στη Βουλή με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Ο προκάτοχός του Φώτης Κουβέλης επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ


Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Οι εγγραφές των συνέδρων έξω από το συνεδριακό χώρο και η παραλαβή των περίφημων κόκκινων φακέλων


Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί καλύπτουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαμαρτυρίες όμως για το μαύρο που δεν έχει αποχρώσεις δεν σταματούν


Αγκαλιές και φιλιά για τον πρωθυπουργό από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Ο κ.Τσίπρας χαιρετά τον Γιάννη Δραγασάκη- η στιγμή της εισόδου Τσίπρα ήταν η μόνη που οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι. Ο ενθουσιασμός και αντίστοιχες εκδηλώσεις κόπασαν στη συνέχεια


Ατενίζοντας το … μέλλον ή απλά περιμένοντας να ανέβει στο βήμα;

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis

Kostas Athanasoulis