Home / Ειδήσεις / «Παράθυρο» για χρηματοδότηση – γέφυρα

«Παράθυρο» για χρηματοδότηση – γέφυρα

Η χορήγηση «χρηματοδότησης-γέφυρας» ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι μια πιθανότητα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι είπε πως το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί.

Ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας επισήμανε ακόμη πως η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους.

Στις 20 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρωθεί ελληνικό ομόλογο αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως χθες ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία εισηγήθηκε στον κ. Γιούνκερ να δοθεί στην Ελλάδα ως επείγουσα παρέμβαση ένα «δάνειο-γέφυρα», που θα δώσει ανάσα μέχρι την τελική συμφωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ο κ. Πιτέλα προσήλθε στη συνάντηση με τα αιτήματα των Σοσιαλιστών που συνοψίζονται στην έναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων, αναδιάρθρωση του χρέους και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500010592#ref=latestarticles

About Panos Dreamer