Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Όταν ο Φώτσης έπαιζε στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου

Όταν ο Φώτσης έπαιζε στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου

Σαν σήμερα το 2001 ο 20χρονος τότε Αντώνης Φώτσης έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αγωνίστηκε σε ομάδα ΝΒΑ.

Μέχρι τότε δεν είχε ξανασυμβεί, από τότε και μετά συνέβη αρκετές φορές. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τον Ατλαντικό και αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ήταν 10 Νοέμβρη 2001, όταν ο 20χρονος τότε φόργουορντ έχοντας ήδη δυο πολύ γεμάτες σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έκανε το ντεμπούτο του με τους Γκρίζλις κόντρα στους Λέικερς.

Οι «λιμνάνθρωποι» επικράτησαν εύκολα με 110-86 με τον Φώτση να σημειώνει 4 πόντους και να μαζεύει δύο ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λέικερς των Σακίλ Ο ΄Νιλ Κόμπι Μπράιαντ Καρ Μλόουν απλά δεν παίζονταν.

Ο Φώτσης είχε δηλώσει για το ντεμπούτο του: «Ήταν σαν όνειρο, ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα, ειδικά επειδή έπαιζα απέναντι στους Lakers».

Στην Αμερική ο «μπάτμαν» έμεινε μόνο για μία σεζόν, όπου αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 3.9 πόντους και 2.2 ριμπάουντ σε 11,4 λεπτά συμμετοχής. Σημείωσε μάλιστα προσωπικό ρεκόρ, με 21 πόντους έναντι στο Ορλάντο στις 19 Ιανουαρίου του 2002.

Στην μοναδική του σεζόν στο ΝΒΑ ο Φώτσης είχε συμπαίκτες τον Πάοου Γκασόλ, το Σέιν Μπατιέ, το Νικ Άντερσον αλλά και τους γνωστούς μας από τα σύντομα περάσματα τους από το ελληνικό πρωτάθλημα Γουίλι Σόλομον (2002-03, με τον Άρη) και Ρόντνεϊ Μπιούφορντ (2002-03, με τον Παναθηναϊκό) .

πηγή sport fm

About m bonsu