Home / Ειδήσεις / Χτύπημα εν μέσω EURO 2016 ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Χτύπημα εν μέσω EURO 2016 ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με τη «Liberation»

Aθήνα

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», ένας εκ των συλληφθέντων για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ομολόγησε σχέδιο για χτύπημα στη διάρκεια του EURO 2016, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας, ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος συνελήφθη στο Αντερλέχτ, ως ο διαβόητος «άνθρωπος με το καπέλο», για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, κατά την ανάκρισή του από τη βελγική αστυνομία, αποκάλυψε ότι υπήρχε έτοιμο σχέδιο του Iσλαμικού Kράτους (ISIS) για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Αμπρινί δεν έδωσε στις αρχές περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, απλά είχε ακούσει συζητήσεις στις οποίες άλλα μέλη του «ISIS» οργάνωναν το χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα.

Oι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας προετοιμάζονται, εδώ και εβδομάδες, για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στη Γαλλία. Πάντως οι γαλλικές αρχές δηλώνουν έτοιμες για να αντιμετωπίσουν τον κάθε κίνδυνο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis