Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Ευρωλίγκα / «Χρυσώνει» φέτος τις ομάδες η Ευρωλίγκα

«Χρυσώνει» φέτος τις ομάδες η Ευρωλίγκα

Νέα οικονομική πολιτική με αυξημένες αποδοχές για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη φετινή σεζόν, θα ακολουθήσει η Ευρωλίγκα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Opinion de Malaga».

Η κόντρα με τη FIBA φαίνεται να ανάγκασε την Ευρωλίγκα να βάλει πιο βαθιά το… χέρι στην τσέπη φέτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «laopiniondemalaga.es». Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν, ενώ εκείνος που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα αμειφθεί με 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του πρώτου γύρου οι 24 ομάδες θα λάβουν από 150.000 ευρώ η καθεμία, δηλαδή 15.000 ευρώ το παιχνίδι (ανεξαρτήτου αποτελέσματος), ενώ την περσινή σεζόν το μόνο που λάμβαναν για τα ματς του πρώτου γύρου ήταν 7.000 μόνο σε περίπτωση νίκης!

Μεγάλη αύξηση θα έχουν τα έσοδα των ομάδων και στις νίκες σε TOP 16 και προημιτελικά, καθώς το ροζ φύλλο θα ανταμείβεται πλέον με 35.000 ευρώ, από τις 7.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν και την… πίτα των τηλεοπτικών εσόδων της διοργάνωσης, ωστόσο το συγκεκριμένο ποσό δεν έχει γίνει γνωστό.

πηγή sport fm

About m bonsu