Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Χαραλαμπόπουλος: «Τι να πεις για τον Διαμαντίδη…»

Χαραλαμπόπουλος: «Τι να πεις για τον Διαμαντίδη…»

Όλοι στον Παναθηναϊκό κάνουν προσπάθειες να πείσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μείνει για άλλον έναν χρόνο, όμως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στο www.sport-fm.gr, δικαιολογεί απόλυτα τον «3D».

Μία εντελώς αλλαγμένη ομάδα και με περίσσιο ταλέντο θα είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, όπως εξηγεί στο www.sport-fm.gr ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Επίσης, ο νεαρός φόργουορντ δηλώνει πως αυτή η χρονιά θα τον βρει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να σταματήσει μετά το τέλος της σεζόν, καθώς όπως είπε έχει… κουραστεί να προσφέρει ύστερα από τόσα χρόνια στο «τριφύλλι».

Τι περιμένεις τη νέα χρονιά και τι μπορείς να υποσχεθείς για σένα;

«Μετά από τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και μετά από όλα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι και όλος αυτός ο ντόρος που έγινε με την επιτυχία (σ.σ. με την Εθνική), νιώθω πιο άνετα στο γήπεδο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γενικά, έχει αλλάξει όλο αυτό».

Τι θέση προτιμάς «3» ή «4»;

«Εγώ θέλω να παίξω “3”, είναι ο στόχος μου από την αρχή. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα για να είμαι πιο άνετα σε αυτή τη θέση, αλλά εγώ θα παίξω εκεί που θα μου πει ο κόουτς. Αν μου πει να παίξω στο “5” θα παίξω στο “5”, αν μου πει να παίξω στο “1” θα παίξω στο “1”».

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στον φετινό Παναθηναϊκό όπως τον είδες στα φιλικά της Κίνας και της Μόσχας;

«Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο. Τρέχουμε το γήπεδο και προσπαθούμε να βρούμε το εύκολο καλάθι. Είμαστε μία ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση στο γήπεδο και δεν φοβόμαστε να πάρουμε ενέργειες και να κάνουμε το λάθος. Βέβαια, πρέπει να βρούμε στην άμυνα κάποια πράγματα που μας έχει πει ο κόουτς, όπου αν τα βελτιώσουμε θα έχουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα».

Πως εξηγούνται τα τόσα πολλά καινούρια πράγματα από την ομάδα, παρά το γεγονός πως είναι νέα ακόμη;

«Όπως είπα, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Οι δύο παίκτες που ήρθαν έκαναν προετοιμασία με τον ίδιο προπονητή, οπότε ξέρουν τι μπάσκετ παίζουμε. Από ‘κει και πέρα, έχουμε μία ομάδα με πολύ ταλέντο, δεν φοβόμαστε στο λάθος και τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο οπότε γι’ αυτό να βλέπετε τις πολλές ασίστ και την καλή κυκλοφορία της μπάλας».

Προσπαθείτε να αλλάξετε… μυαλό στον Διαμαντίδη;

«Ακόμη και ο πρόεδρος είχε έρθει και του είπε να κάτσει άλλη μία χρονιά, αλλά ο Δημήτρης έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό. Έχει κουραστεί και είναι φυσιολογικό. Τόσα χρόνια είναι πιστός στρατιώτης. Ό,τι και να πεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο».

Πρώτα το έβδομο αστέρι ή NBA;

«Είναι νωρίς ακόμη. Κοιτάω αυτή τη χρονιά, πως θα τελειώσει και πως θα είμαι εγώ και πώς θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας στο επίπεδο που θα παίξω. Μετά θα μιλήσουμε για NBA».

πηγή sport fm

About m bonsu